20 rezultatų ieškant "dienas"
Burokėlių gira Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 1 kg sužiedėjusios ruginės duonos, 0,5 kg burokėlių, 5 l vandens Gaminimas: Burokėlius nuvalyti, supjaustyti. Duonos riekeles apskrudinti orkaitėje, sumaišyti su burokėliais, užpilti šiltu vandeniu. Laikyti šiltoje vietoje 2-3 dienas. Ši..
Recepto vertinimas:
Obuolių gira Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 1 kg obuolių100 g cukraus200 g medaus30 g mielių1 šaukštas malto cinamono4 l vandens. Gaminimas: Obuolius nuplauti, supjaustyti plonomis riekelėmis, sudėti į indą (geriausiai į emaliuotą), užpilti šaltu vandeniu ir užvirti. Puodą nukaisti ..
Recepto vertinimas:
Platelių dešra Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 8 kg kiaulienos, 2 kg jautienos, 100 g cukraus, 100 g spirito, 100 g prieskonių mišinio (pipirų, svogūnų, česnako, mairūno). Gaminimas: Mėsą supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir palaikyti 2-3 dienas. Po to ją sumalti, dėti prieskonius, cu..
Recepto vertinimas:
Jautiena su kilkėmis ir citrina
Jautiena su kilkėmis ir citrina Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 500 g jautienos, 50 g lašinių, 30 g riebalų, 5 kilkės, tarkuotos citrinos žievelės, 0,5 citrinos, petražolių lapelių, 4 šaukštai acto, 0,5 stiklinės sauso vyno, 0,5 šaukštai miltų. Gaminimas: Į mėsa prismaigstyti plon..
Recepto vertinimas:
Marinuota jautiena Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1 kg jautienos, aliejaus, 1 šaukštas miltų. Marinatui: 5 sugrūstos kadagio uogos, 1 lauro lapas, 2 sugrūsti gvazdikėliai, 2 šaukštai supjaustytų salierų, petražolių lapelių, 4 pipirai, 0,5 šaukto druskos, 1 l vandens, 1 šaukštas acto..
Recepto vertinimas:
Marinuota jautiena su lašinukais
Marinuota jautiena su lašinukais Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1 kg jautienos, aliejaus, 100 g lašinukų, grietinėlės, 1 šaukštas miltų. Marinatui: 8 kadagio uogos, mairūno, lauro lapas, 4 sugrūsti gvazdikėliai, 1 gabalėlis saliero, 1 petražolės šaknis, svogūnas, 4 šaukštai alieja..
Recepto vertinimas:
Jautiena kepta ant iešmo Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 700 g jautienos, svogūnas, 100 g vyno, druskos, pipirų, džiovintų raugerškio uogų, riebalų. Gaminimas: Mėsą supjaustyti, sudėti į indą kartu su prieskoniais, įpilti vyno ir palaikyti 3 dienas šaltai. Paskui suverti ant iešmo i..
Recepto vertinimas:
Obuolių sūris Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1kg obuolių,400g cukraus,cinamonas. Gaminimas: Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti, sudėti į dubenį ir, užpylus cukrumi, palikti stovėti 24 val. Susikaupusį skystį supilti į puodą, įdėti cinamono ir virti, kol pusė jo išgaruos...
Recepto vertinimas:
Įdaryti burokėliai Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 4 burokėliai. Įdarui: obuolys, konservuotų žaliųjų žirnelių, svogūnas, aliejaus, acto, cukraus, druskos, petražolių lapelių. Gaminimas: Burokėlius užpilti pasūdytu vandeniu ir 3 dienas laikyti šiltai. Morkas išvirti, nulupti ir s..
Recepto vertinimas:
Marinuoti česnakai Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 50 česnako skiltelių vandens Nuovirui: 100 ml vandens 100 ml balto vyno acto 100 ml aliejaus 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 arbatiniai šaukšteliai smulkaus cukraus 2 valgomieji šaukštai šviežio ar džiovinto peletrūno arba baziliko Ga..
Recepto vertinimas:
Salyklo gira Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.1 kg rugių salyklo, 2.2 kg juodos duonos, 3.83.00 g cukraus, 4.10 l vandens, 5.5 g mėtų, 6.2 lazdelės cinamono, 7.100 g razinų, 8.30 g mielių. Gaminimas: Rupiai sumalti salyklo miltai užpilami 4 litrais virinto vandens, išmaišoma ir uždengu..
Recepto vertinimas:
Džiovintų vaisių gira Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.10 l vandens, 2.1 kg juodos duonos, 3.500 g džiovintų vaisių, 4.5 gvazdikėliai, 5.2 cinamonai, 6.700 g medaus, 7.500 g cukraus, 8.30 g mielių, 9.25 g razinų. Gaminimas: Duona supjaustykite riekelėmis ir išdžiovinkite iki auksinės,..
Recepto vertinimas:
Citrinų gira Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 1.1 citrina, 2.10 l vandens, 3.800 g cukraus, 4.100 g razinų, 5.20 g mielių. Gaminimas: Citrinas nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Cukrų, 70 g razinų ir citrinas užplikykite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti, kad ruoš..
Recepto vertinimas:
Spanguolių gira Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.2 kg spanguolių, 2.1,5 kg cukraus, 3.10 l vandens, 4.40 g mielių, 5.50 g razinų. Gaminimas: Spanguoles užpilkite 3 l vandens ir kaitinkite kol pradės sproginėti. Tada virinį nukoškite, uogas ištrinkite per sietelį, sudėkite cukrų ir pap..
Recepto vertinimas:
Šviežių uogų gaivinantis gėrimas
Šviežių uogų gaivinantis gėrimas Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.10 l vandens, 2.3 kg uogų, 3.100 g razinų, 4.700 g cukraus. Gaminimas: Nuplautas uogas ir pusę razinų užplikykite karštu vandeniu ir pridengus drobule palaikykite 3 dienas. Po to perpilkite į emaliuotą puodą, 1 valand..
Recepto vertinimas:
Obuolių sulčių gira Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 1.2 l obuolių sulčių, 2.3 l vandens, 3.400 g cukraus, 4.20 g mielių. Gaminimas: Į sultis supilamas virintas atvėsintas vanduo. Mielės ištrinamos su cukrumi, išmaišomos su virintu vandeniu ir tada viskas supilama į sultis. Suberiamas ..
Recepto vertinimas:
Lietuviška eglė Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.20 kiaušinių, 2.1 kg sviesto, 3.1 kg cukraus, 4.3,5 kg miltų, 5.0,5 l grietinės, 6.2 šaukšteliai sodos, 7.1 šaukštelis citrinos rūgšties, 8.1 pakelis vanilino, truputis citrinos sulčių. Glajui (žvaigždutėms klijuoti): 9.0,5 kg cukr..
Recepto vertinimas:
Rūkytas ungurysIngridientai:1 ungurys, druskos, pipirų, lauro lapelių, gvazdikėlių, kadagio uogų.Gaminimas Išdarinėtas ungurys įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir paslėgtas palaikomas 2—3 dienas, kad įsisūrėtų. Po to nusausinamas, šonai išpleči..
Recepto vertinimas:
Apynių giraIngridientai:100g apynių, 1/2kg džiovintos duonos, 200g cukraus, 12l. vandens.Gaminimas Apyniai užpilami 4l. verdančio vandens ir palaikoma 5 dienas. Paskui sudedama duona, cukrus, supilamas likęs vanduo ir palaikoma dar 5 dienas šiljoje vietoje. Pasirodžiusios putos nugraibsto..
Recepto vertinimas:
Rauginti agurkai žiemai, kai nėra vėsių patalpų
Rauginti agurkai žiemai, kai nėra vėsių patalpų Ingridientai: Juodųjų serbentų lapų, vyšnios lapų, jaunų krieno lapelių (geriau krieno gabaliukai), krapų galvučių (geriau labiau prinokusių), 1 kartusis pipiras, 2 - 3 galvutės česnako Vienam litrui vandens imame 2 nu..
Recepto vertinimas: