Rūkytas ungurys
Ingridientai:1 ungurys,
druskos,
pipirų,
lauro lapelių,
gvazdikėlių,
kadagio uogų.
Gaminimas
Išdarinėtas ungurys įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir paslėgtas palaikomas 2—3 dienas, kad įsisūrėtų. Po to nusausinamas, šonai išplečiami įspraustais pagaliukiais ir kabinamas rūkyti. Rūkoma 4—5 dienas, atsižvelgiant į ungurio dydį ir rūkymo būdą — šaltai rūkoma ilgiau, karštai — trumpiau. Paprastai baigiama rūkyti kadagio dūmais. Patiekiamas neluptas, supjaustytas nedideliais gabalėliais, su citrinos griežinėliais.
Pastabos:
Rūkytas ungurys — skanėstas. Jo patiekiama svečiams, valgomas per šventes. Tačiau Kuršių marių pakrančių gyventojai dažnai jį valgo pusryčiams ar vakarienei.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!