Platelių dešra


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

8 kg kiaulienos, 2 kg jautienos, 100 g cukraus, 100 g spirito, 100 g prieskonių mišinio (pipirų, svogūnų, česnako, mairūno).

Gaminimas:

Mėsą supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir palaikyti 2-3 dienas. Po to ją sumalti, dėti prieskonius, cukrų, spiritą ir gerai išminkyti. Sukimšus masę į žarnas palaikyti parą, po to išrūkyti: iš pradžių apie 2 dienas šaltais dūmais, o paskui 2 dienas - karštais. Dešras galima išlaikyti apie 8-10 mėnesių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!