Rauginti agurkai žiemai, kai nėra vėsių patalpų
Ingridientai:
Juodųjų serbentų lapų,
vyšnios lapų,
jaunų krieno lapelių (geriau krieno gabaliukai),
krapų galvučių (geriau labiau prinokusių),
1 kartusis pipiras,
2 - 3 galvutės česnako
Vienam litrui vandens imame 2 nubrauktus šaukštus druskos
GaminimasAgurkus rauginti emaliuotame kibire 3 dienas su visais paminėtais prieskoniais, išskyrus kartujį pipirą. Po to parūgusius agurkus sudėti į stiklainius, įdėti naujai česnako (kuo daugiau, tuo skaniau) ir kartujį pipirą. Marinatą, kuriame rūgo agurkai nusunkti (jame panaudotus prieskonius išmesti), šį marinatą užvirinti ir užpilti agurkus.
Stiklainius sandariai uždaryti.
Šių agurkų skonis žiemą, kaip kaime ištrauktų iš bačkos, o patogumas, kad stiklainius galima laikyti ir šiltoje patalpoje.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
karolina 2010-09-13 22:09:16
Labai skan?s agurk?liai, i?band?iau, patiko, tik a? d?l visa ko juos u?pyliau dukart kar?tu marinatu, d?l visa ko :)