25 rezultatų ieškant "auksta"
Aukštaitiška žuvienėIngridientai: 1-2 kg žuvies 1-2 did. svogūnai Lauro lapų Pipirų Žuvies prieskonių 1-1,5L vandens sultinio virimui 1l pieno 1 stiklinė ryžių Krapų Morkų Gaminimas: Žuvis išvaloma, sudedama į šaltą vandenį ir užverdama. Virti apie 1,5 val...
Recepto vertinimas:
Graikiška kava Patiekalo šalis: Graikija Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.Tirpi kava “Nescafe” 2.Ledukai 3.Grietinėlė 4.Vanduo 5.Cukrus Gaminimas: 5 šaukšteliai tirpios kavos ir 3 šaukšteliai cukraus, užpilam šiek tiek vandens ir išmaišom, kad gautusi košė. Imam ..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiškas jautienos liežuvis
Aukštaitiškas jautienos liežuvis Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.800 g jautienos liežuvio, prieskoninių daržovių. Sausam marinatui: pusė šaukštelio pipirų,2.2-3 lauro lapeliai,3.3-4 skiltelės česnako, šaukštas druskos, truputis cukraus, citrinos rūgšties, stiklinė krienų padažo..
Recepto vertinimas:
Tirštas bananų gėrimas Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.pusę stiklinės atšaldyto pieno, 2.1 bananą, 3.1/4 stiklinės jogurto, šaukštelį medaus, 4.1-2 samtelius vanilinių ledų ir žiupsnelį maltų žemės reišutų. Gaminimas:Virtuvinio kombaino dubenyje sumaišykite pusę stiklinė..
Recepto vertinimas:
Boba su aguonomis Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.1 kg miltų, 2.8 šaukštai cukraus, 3.400 g sviesto, 4.2 stiklinės pieno, 5.8 kiaušiniai, 6.2 stiklinės aguonų, 7.40 g mielių, 8.1 pakelis vanilinio cukraus, 9.1 stiklinė riešutų. Kremui: 10.2 kiaušinių baltymai, 11.2 stiklinės miltinio..
Recepto vertinimas:
Jogurto desertas su vyšniomis ir apkepintais avižų dribsniais
Jogurto desertas su vyšniomis ir apkepintais avižų dribsniais Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 2 puodeliai gryno (plain) neriebaus (low- fat) jogurto; 3 valg.š. medaus (arba pagal skonį); 1 mažas apelsinas, “zested” (nutarkuota vien geltonoji žievelės dalis, neliečiant švies..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiški jautienos kukuliai
Aukštaitiški jautienos kukuliaiIngridientai:600g. jautienos, 2 riekės pyrago, 1/2 stiklinės pieno pyragui išmirkyti, 2—3 svogūnai, 20 g sviesto svogūnams pakepinti, prieskonių, 10 g kmynų, druskos, l/2 stiklinės sultinio kukuliams troškinti, 1 stiklinė kmynų padažo (žiū..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiškas kepsnysIngridientai:800g jautienos, truputis 9% acto, 40 g riebalų, 1/2 stiklinės sultinio kepsniui kepti, prieskoninių daržovių, prieskonių, druskos. Įdarui: 2 šaukštai tarkuotų krienų, 20g džiovintų baravykų, 2—3 svogūnai, 40 g sviesto, džiūvėsėl..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiška virta įdaryta višta
Aukštaitiška virta įdaryta vištaIngridientai:1 kg vištienos, prieskonių, prieskoninių daržovių, druskos, 1 stiklinė riešutų arba baltojo padažo (žiūrėti "Padažai"). Įdarui: vištos kepenėlės, skilvis, širdis, sparneliai ir truputis išimtos iš vidaus mėsos, 1 kiauši..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiškas medaus tortasIngridientai:5 kiaušiniai, 5 šaukštai medaus, 125 g cukraus, 600 g miltų, 1 šaukštelis sodos, 1 šaukštas prieskonių mišinio kaip meduoliams Kremui: 3/4l. geros grietinės, 1 citrinos žievelė, 300g miltinio cukraus. Sulaistymui: 1 stiklinė stiprios..
Recepto vertinimas:
Kokteilis "Saulėlydis"Ingridientai:1. 70 ml vyšnių sirupo 2. 70 ml apelsinų sirupo 3. 70 ml degtinės 4. 3 gabaliukai ledo 5. papuošimui: kokteilinė vyšnia ir griežinėlis apelsinoGaminimas Į aukštą taurę sudėti ledo gabaliukus ir supilti vyšnių sirupą. Po to šaukšteliu per taurė..
Recepto vertinimas:
Kokteilis "Rožinis dramblys"Ingridientai:1. 30ml degtinės 2. 30ml Bailey 3. 150 g braškių (pertrintų per smulkų sietelį) 4. ledo 5. braškių papuošimuiGaminimas Degtinę, Beiley ir braškių tyrę supilti į aukštą indą, mikseriu trumpai perplakti. Supilti į stiklą, įmesti tris gabal..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiškas žirninis blynasIngridientai:2—3 stiklinės žirninių miltų, vandens, druskos.Gaminimas Iš miltų ir pasūdyto vandens išmaišoma tirštoka tešla ir mediniu šaukštu labai gerai išplakama. Kuo daugiau į tešlą patenka oro, kuo ji puresnė, tuo geresnis, puresnis ir ..
Recepto vertinimas:
Neapolietiška pica (I)Ingridientai:300g picos tešlos, 200g sūrio, 500g nuluptų pomidorų, 5 pieniškos dešrelės, maltų raudonųjų arba juodųjų pipirų, 1 – 2 šaukštai aliejaus.Gaminimas Užmaišykyte mielinę tešlą, palikite valandai pakilti, dar kartą ją išminkykite ir sud�..
Recepto vertinimas:
Gėrimas "Egzotika" (Jūratės)Ingridientai:1 v.š. apelsinų sirupo, 2 v.š. citrinų sirupo, 50g grietininių ledų, 50g konservuotų vaisių asorti, 1/3 stikl gazuoto vandens.Gaminimas Į aukštą taurę sudėti ledus, konservuotų vaisių asorti, supilti apelsinų ir citrinų sirupą, gazuo..
Recepto vertinimas:
Trisluoksnis rauginto pieno gėrimas (Jūratės)
Trisluoksnis rauginto pieno gėrimas (Jūratės)Ingridientai:1 stikl. rūgpienio/kefyro/pasukų, 0,5 stikl. šviežių apelsinų sučių, 1 v.š. su kaupu kakavos, dubenėlis atšaldytų braškių ar aviečių, cukraus ar medaus pagal skonį.Gaminimas I sluoksnis: 0,5 stikl. rūgpienio išplakti ..
Recepto vertinimas:
Kivių ir degtinės kokteilis (Renatos)
Kivių ir degtinės kokteilis (Renatos)Ingridientai:3 gerai prinokę kiviai, 100ml gazuoto vandens, 100ml degtinės, šlakelis kivių sirupo, 1 citrinos sultys, 6 ledo kubeliai.Gaminimas Kivius nulupame ir sutriname iki tyrės (blenderiu ar šakute). Į aukštą taurę dedame ledo kubelius, pilame ..
Recepto vertinimas:
Aperityvas "Su šventėmis"Ingridientai:butelis pusiau saldaus putojančio vyno, butelis sauso baltojo vyno.Gaminimas Į aukštą taurę pilkite putojančio vyno (maždaug iki pusės). Atsargiai, kad nesusimaišytų, įpilkite tiek pat atšaldyto baltojo vyno. Leiskite burbuliukams šiek tiek paža..
Recepto vertinimas:
Kokteilis "Sex on the beach" Ingridientai: 50 mililitrų degtinės, 25 mililitrai persikų likerio, 150 mililitrų apelsinų sulčių, šiek tiek grenadinų, vyšnia, ledukai Gaminimas Į kokteilių plaktuvą įdėkite tris gabalėlius ledo, įpilkite 50 mililitrų degtinės, 25 mililitrus p..
Recepto vertinimas:
Kriaušių ir bruknių pyragas su cinamonu
Kriaušių ir bruknių pyragas su cinamonuIngridientai:600 g kriaušių; 150 g bruknių; 225 g sviesto arba margarino; 200 g cukraus; 2 valg. š. cinamono miltelių; ½ arb. š. maltų gvazdikėlių; 4 kiaušiniai; 450 g miltų; 1 pak. kepimo miltelių; 4-5 valg. š.pieno; Riebalų formai ištepti..
Recepto vertinimas:
Angliškas pyragas vakarieneiIngridientai:250 g sviesto arba margarino; 175 g cukraus; 1 pak. vanilinio cukraus; 4 kiaušiniai; 300 g miltų; 1 arb. š. kepimo miltelių; Tarkuota citrinos žievelė; 75 g šviesių razinų; 75 g tamsių razinų; 100 g vaisių cukrinukų (cukatų); 75 g susmulkintų ..
Recepto vertinimas:
MeduolisIngridientai:250 g sviesto arba margarino; 200 g cukraus; 4 kiaušiniai; 1 pak. vanilinio cukraus; Tarkuota citrinos žievelė; Žiupsnelis druskos; 500 g miltų; 3 nubraukti arb. š. kepimo miltelių; 200 g razinų; 2-3 valg. š. pieno; Riebalų formai patepti; Maltų sausainių formai paba..
Recepto vertinimas:
Minkšta biskvitinė tešla (Klasikinis pyragas)
Minkšta biskvitinė tešla (Klasikinis pyragas)Ingridientai:200 g sviesto; 250 g cukraus; 4-5 kiaušiniai; Žiupsnelis druskos; 1 pak. vanilinio cukraus; ½ citrinos tarkuota žievelė; 2 valg. š. romo arba ryžių degtinės; 1 pak. kepimo miltelių; 500 g miltų; 125 ml pieno.Gaminimas Sviest�..
Recepto vertinimas:
Vidutinio kietumo biskvitinė tešla
Vidutinio kietumo biskvitinė tešlaIngridientai:80 g minkšto sviesto; 80 g cukraus; 2 kiaušiniai; Žiupsnelis druskos; ½ pak. vanilinio cukraus arba ¼ citrinos tarkuota žievelė; 1 valg. š. romo arba ryžių degtinės; Šiek tiek mažiau nei ½ pak. kepimo miltelių; 200 g miltų; Jei r..
Recepto vertinimas:
Pieniškas abrikosų kokteilisIngridientai:750 ml pieno; 250 g šviežių abrikosų; 50 g cukraus; 4 arb. š. grūsto ledo.Gaminimas Į aukštą indą supilamas grūstas ledas, ant jo sudedami gabaliukais supjaustyti abrikosai, užberiami cukrumi, užpilami pienu ir viskas apie 2 min. plakama plaki..
Recepto vertinimas: