Kriaušių ir bruknių pyragas su cinamonu

Ingridientai:
600 g kriaušių;
150 g bruknių;
225 g sviesto arba margarino;
200 g cukraus;
2 valg. š. cinamono miltelių;
½ arb. š. maltų gvazdikėlių;
4 kiaušiniai;
450 g miltų;
1 pak. kepimo miltelių;
4-5 valg. š.pieno;
Riebalų formai ištepti.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Nulupti kriaušes, išimti sėklalizdžius ir jas supjaustyti mažais kubeliais. Perrinkti bruknes. Sviestą arba margariną išplakti su cukrumi, cinamonu bei gvazdikėliais. Po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Juos pakaitomis su pieno po truputį įmaišyti į kiaušinių ir sviesto masę. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad sunkiai varvėtų nuo šaukšto. Į tešlą įmaišyti bruknes bei kubeliais supjaustytas kriaušes. Tešlą supilti į riebalais išteptą aukštą kekso formą. Kepti apie 1 val. Patarimas: jei neturite kriaušių, galite naudoti ir obuolius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!