Meduolis

Ingridientai:
250 g sviesto arba margarino;
200 g cukraus;
4 kiaušiniai;
1 pak. vanilinio cukraus;
Tarkuota citrinos žievelė;
Žiupsnelis druskos;
500 g miltų;
3 nubraukti arb. š. kepimo miltelių;
200 g razinų;
2-3 valg. š. pieno;
Riebalų formai patepti;
Maltų sausainių formai pabarstyti;
Cukraus pudros pyragui papuošti.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmuši kiaušinius, suberti vanilinį cukrų, citrinos žievelę bei druską. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei razinomis ir po šaukštą įmaišyti į kiaušinių ir sviesto masę. Jei reikia, įpilti pieno. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad sunkiai varvėtų nuo šaukšto.

Tešlą supilti į riebalais išteptą bei maltais sausainiais pabarstytą aukštą meduolio formą (su skyle per vidurį). Kepti orkaitėje apie 1 val. Iškepusį meduolį ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra. Patiekti su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!