Boba su aguonomis
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1.1 kg miltų,
2.8 šaukštai cukraus, 3.400 g sviesto,
4.2 stiklinės pieno,
5.8 kiaušiniai,
6.2 stiklinės aguonų,
7.40 g mielių,
8.1 pakelis vanilinio cukraus,
9.1 stiklinė riešutų.
Kremui:
10.2 kiaušinių baltymai,
11.2 stiklinės miltinio cukraus,
12.truputis citrinos sulčių.
Viską gerai ištrinti ir papuošti kepinį. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi iki purumo, supilti pašildytą pieną, sudėti pakildytas mieles, miltus ir padėti šiltai, kad pakiltų. Į iškilusią tešlą supilti šiltą sviestą, suberti vanilinį cukrų, sausas aguonas. Tešlą gerai išminkyti, prieš baigiant sudėti išplaktus iki standžių putų baltymus, baigti minkyti ir tešlai leisti pakilti. Į paruoštą specialią aukštą formą supilti tešlą, pastatyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Paskui kepti 1,5 valandos vidutinio karštumo krosnyje. Kepinį iš formos išimti, kiek paaušusį puošti kremu, pabarstyti smulkiai sukapotais riešutais. Skanaus!
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!