20 rezultatų ieškant "priklausomai"
Obuolių plokštainis su razinomis
Obuolių plokštainis su razinomis Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1–2 rūgštoki obuoliai 2 šaukštai rudojo cukraus 125 g grietinės 2 kiaušinių tryniai 1 šaukštas cukraus ¼ citrinos sulčių 1 šaukštas smulkių razinų be sėklų Gaminimas: Patiekiamas su trupučiu vaniliniu ledų,..
Recepto vertinimas:
Kepta žąsis ar kalakutas su obuoliais
Kepta žąsis ar kalakutas su obuoliais Sudėtingumas: 5 Ingridientai: 1 žąsis ar kalakutas, druskos, 3 šaukštai citrinos sulčių ar baltojo vyno, 1 kg obuolių, arba džiovintų slyvų, vandens. Gaminimas: Paukščio vidų ir išorę įtrinti druska ir citrinos sultimis. Obuolius ir sl..
Recepto vertinimas:
Troškinta marinuota jautiena Sudėtingumas: 4 Ingridientai: 1kg jautienos minkštimo, riebalų arba aliejaus kepimui, 1 Šaukštas miltų. Marinatui: 5 sugrūstos kadagio uogos, 1 lauro lapelis, 2 sugrūsti gvazdikėliai, 2 šaukštai supjaustytų salierų ir petražolių, 4—5 pipirai, 1/2 �..
Recepto vertinimas:
Liežuvis arba mėsa drebučiuose
Liežuvis arba mėsa drebučiuose Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.300 g virto liežuvio arba mėsos, 2.300 g mėsos sultinio, 3.10- 12 g želatinos, 4.morkų, 5.pomidorų, 6.žalumynų. Gaminimas: Želatiną brinkinti 20—30 minučių šaltame vandenyje, paskui ją ištirpinti karštame skai..
Recepto vertinimas:
Troškinta marinuota ir prismaigstyta lašiniukų jautiena
Troškinta marinuota ir prismaigstyta lašiniukų jautiena Sudėtingumas: 4 Ingridientai: 1.1 kg jautienos minkštimo, 2.riebalų arba aliejaus kepimui, 3.100 g lašiniukų, 4.grietinėlės, 5.1 šaukštelis miltų. Marinatui: 6.8—10 kadagio uogų, 7.čiobrelių arba mairūno, 8. lauro l..
Recepto vertinimas:
Rauginti pomidorai Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 10kg pomidorų, 2vnt česnakų, 10vnt krapų, 10vnt serbantų lapų, 10vnt vyšnių lapų, 10L vandens, 10vnt krienų lapų, 700g druskos Gaminimas: Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raud..
Recepto vertinimas:
Bulvių plokštainis Ingridientai: 3 kilogramai bulvių, 200 gramų lašinukų, 3 svogūnai, 500 mililitrų pieno, 3 kiaušiniai, druskos, prieskonių Gaminimas Bulves ir du svogūnus nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka. Lašinukus supjaustyti smulkiai ir pakepinti, įdėti smulkiai pjaust..
Recepto vertinimas:
Raugas Ingridientai: 1/2 kilogramo ruginių miltų, 50 gramų mielių, 1—1,5 litro šilto vandens Gaminimas Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ..
Recepto vertinimas:
Moliūgų pyragasIngridientai:100 g minkšto sviesto; 200 g cukraus; 2 kiaušiniai; 150 g moliūgo piurė; 225 g miltų; 1 citrinos tarkuota žievelė; 10 sausainių trupinių; 5 šaukštas pieno.Gaminimas Pirmiausia paruošiama moliūgų piurė. Moliūgų vidus išvalomas, supjaustomi smulk..
Recepto vertinimas:
Orkaitėje kepta vištiena su permezano sūriu (Skirmantės) (foto)
Orkaitėje kepta vištiena su permezano sūriu (Skirmantės) (foto)Ingridientai:2 kiaušiniai; 60 ml pieno; 160 ml tarkuoto permezano sūrio; 160 ml džiūvėsėlių; 2 š. smulkinto džiovinto raudonėlio; 1š.paprikos miltelių; 1/4 š. maltų juodųjų pipirų, 2 kg susmulkintos vištienos be..
Recepto vertinimas:
Tiršta meksikietiška sriubaIngridientai:viena skardinė konservuotų pupelių pomidorų padaže, 250 gramų kiaulienos kumpio be kaulo, 100 gr. fermentinio (geltono) sūrio, 3 sriubiniai šaukštai pomidorų padažo, 1 didelis svogūnas, duonos skrebučiai, aitriųju paprikų prieskoniai (..
Recepto vertinimas:
Makaronai su sūriu (Saimono)Ingridientai:4 porcijoms: 500g makaronų (geriausia vamzdelio formos); ~100g sūrio; ~200g faršo arba dešros; 3-4 valg. š. pomidorų padažo (kuo tirštesnio); 1 valg. š. majonezo; 1 skiltelė česnako; 1 pomidoras; 3-4 valg. š. aliejaus (geriausia alyvuogių). Pr..
Recepto vertinimas:
Saldusis Atole (Atole dulce)Ingridientai:250-300 g šviežių vaisių; 40 g krakmolo; 250 ml vaisių sulčių; 2-3 kartus ant peilio galo vanilės; 50-80 g cukraus, priklausomai nuo vaisių saldumo.Gaminimas Vaisius nuplaukite ir susmulkinkite. Puode išmaišykite 125 ml šalto vandens su krakmolu...
Recepto vertinimas:
Šviežios bulvės su česnakais (Papitas al ajo)
Šviežios bulvės su česnakais (Papitas al ajo)Ingridientai:1 kg mažų šviežių bulvių; 6-8 česnako skiltelės; 3 valg. š. aliejaus; 75 g sviesto; Druska ir pipirai; Keletas lašų Tabasco padažo; Pagal skonį 1 valg. š. citrinos sulčių.Gaminimas Bulves gerai nuplaukite. Neskustas sudė..
Recepto vertinimas:
Marinuota žuvis (Pescado en escabeche)
Marinuota žuvis (Pescado en escabeche)Ingridientai:1,4 kg išdarinėto raudono rifų ešerio; 6-7 česnako skiltelės; 8-10 juodųjų pipirų grūdelių; Maždaug 2-3 cm ilgio gabalėlis cinamono lazdelės; 2 gvazdikėliai; 1 arb. š. džiovintų raudonėlių; ½ arb. š. kmynų; 125 ml apelsinų..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos tištsriubė (Pozole)
Kiaulienos tištsriubė (Pozole)Ingridientai:6-8 porcijoms: 2 baltieji svogūnai; 6 česnako skiltelės; 2 mažos morkos; 3-4 šakelės šviežių kalendrų; 2 lauro lapai; 1 išdarinėta višta; Druska ir ką tik malti pipirai; ½-1 džiovinta aitrioji paprika (chile ancho); 600 g kiaulienos šo..
Recepto vertinimas:
Sluoksniuotas pyragas su varške
Sluoksniuotas pyragas su varškeIngridientai:Tešlai: 250 g miltų; ½ arb. š. acto; Žiupsnelis druskos; 3-4 valg. š. šilto vandens; 100 g sviesto ar margarino; 50 g lydyto sviesto lakštams tepti; Aliejaus kepimui. Įdarui: 400-500 g varškės; 2-3 kiaušiniai; 50 g lydyto sviesto; Pagal s..
Recepto vertinimas:
Madridietiškas mėsos sultinys su daržovėmis
Madridietiškas mėsos sultinys su daržovėmisIngridientai:350 g turkiškų žirnių, 500 g jautienos, 1 karka, 1 smegeninis kaulas, pusė vištos, 4-5 l vandens, 400 g bulvių, 150 g morkų, 60 g svogūnų, 200 g šparaginių pupelių, 200 g kopūsto, 300 g baltųjų runkelių, 250 g špinatų, dr..
Recepto vertinimas:
Vengriška obuolių sriubaIngridientai:750 g obuolių, 700 g vandens, 700 g pieno, 100 g grietinėlės, 50 g baltojo vyno, 5 cm cinamono lazdelės, 60-100 g cukraus (priklausomai nuo obuolių rūgštumo), 50 g miltų, pusės citrinos sultys.Gaminimas Obuolius nulupkite, supjaustykite 1 cm kubeliais..
Recepto vertinimas:
Virtinukai su abrikosaisIngridientai:(18vnt.)18 abrikosų, 18 gabaliukų cukraus, 150 g sviesto, 130 g džiūvėsėlių, cukraus pudros virtinukams pabarstyti, bulvių masės arba plikytos tešlos.GaminimasAbrikosus nuplauname ir nusausiname. Valgomojo šaukšto koteliu išstumiame kauliuką, vietoj..
Recepto vertinimas: