Troškinta marinuota ir prismaigstyta lašiniukų jautiena


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

1.1 kg jautienos minkštimo,
2.riebalų arba aliejaus kepimui,
3.100 g lašiniukų, 4.grietinėlės,
5.1 šaukštelis miltų.
Marinatui:
6.8—10 kadagio uogų,
7.čiobrelių arba mairūno, 
8. lauro lapelis,
9.3—4 sugrusti gvazdikėliai,
10.1 gabalėlis saliero,
11.1 petražolės šaknis,
12.1 nedidelis svogūnas,
13.4—5 šaukštai aliejaus, acto,
14.1/2 šaukšto druskos, 1/2 šaukšto cukraus.

Gaminimas:

Nuo mėsos nugramdyti plėves, sudėti ją į porceliano ar fajanso dubenį, apibarstyti susmulkintų prieskonių mišiniu ir užpilti silpnu acto tirpalu. Dubenį uždengti dangčiu ir dažnai vartant laikyti 2—6 dienas (priklausomai nuo mėsos kokybės ir gabalo dydžio) vėsioje patalpoje.
Marinuotą mėsa yra švelnesnė ir skanesnė, ne taip greit genda vasarą.
Marinuota mėsą nusausinti, prismaigstyti lašiniukų ir. kad gabalas būtų lygus, surišti virvele. Paskui iš visų pusių pakepinti įkaitintuose riebaluose, kol apsitrauks rusva plutele, įpilti šiek tiek karšto vandens, keletą šaukštelių marinato ir uždengus retkarčiais pavartant troškinti ant mažos ugnies.
Troškinama ant viryklės arba orkaitėje 11/2—2 1/2 valandos (priklausomai nuo gabalo dydžio). Į padažą supilti vandenyje išplaktus miltus, grietinėlę, pagardinti marinatu, dar pakaitinti ir perkošti.
Nurišus virvelę, mėsą supjaustyti skersai raumenų griežinėliais ir patiekti su virtomis arba apkepintomis bulvėmis ir salotomis. Padažą paduoti atskirai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!