Marinuota žuvis (Pescado en escabeche)

Ingridientai:
1,4 kg išdarinėto raudono rifų ešerio;
6-7 česnako skiltelės;
8-10 juodųjų pipirų grūdelių;
Maždaug 2-3 cm ilgio gabalėlis cinamono lazdelės;
2 gvazdikėliai;
1 arb. š. džiovintų raudonėlių;
½ arb. š. kmynų;
125 ml apelsinų sulčių;
125 ml raudonųjų greipfrutų sulčių;
2 valg. š. raudonojo vyno acto;
4-5 valg. š. alyvuogių aliejaus;
Druska;
2 lauro lapai.
Gaminimas
Keturias česnako skilteles su luobele paskrudinkite sausoje keptuvėje, žiūrėdami, kad neprisviltų. Išimkite ir nulupkite, kaip ir likusias česnako skilteles. Pipirų grūdelius, cinamono lazdelę, gvazdikėlius, raudonėlius ir kmynus trumpam suberkite į įkaitintą keptuvę ir maišydami lengvai paskrudinkite. Tuoj pat išimkite, neleiskite sudegti (sudegusius prieskonius geriau išmeskite ir pakepinkite naujus). Prieskonius sutrinkite plaktuvu su šiek tiek apelsinų ir greipfrutų sulčių. Supilkite likusias sultis, taip pat ir actą, alyvuogių aliejų bei suberkite druską. Žuvį įdėkite į dubenį ir užpilkite marinatu. Ant jos uždėkite lauro lapus, uždenkite ir nakčiai pastatykite šaltai.

Kitą dieną orkaitę įkaitinkite iki 180-190°C temperatūros. Žuvį kartu su marinatu sudėkite į apkepo formą. Kepkite orkaitėje apie 35 min., priklausomai nuo žuvies storio. Žuvį galite kepti ir kepsninėje. Tam ant grotelių paklokite pakankamai didelį folijos gabalą. Uždėkite žuvį, užpilkite šiek tiek marinato ir kepkite kepsninėje apie 15 min. Patiekite karštą su ryžiais arba bulvėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!