25 rezultatų ieškant "baltu"
Kūčių blynai Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1 kg bulvių 2 kiaušiniai 2 šaukštai krakmolo 1 pakelis varškės druska Gaminimas: Sutarkuoti kilogramą bulvių, įmušti du kiaušinius, įberti druskos, du šaukštus krakmolo, įdėti pakelį varškės. Viską gerai išmaišyti, iškepti blynu..
Recepto vertinimas:
Su bulvėmis užkeptas baltame padaže sterkas
Su bulvėmis užkeptas baltame padaže sterkas Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 145 g žuvies, 150 g bulvių, 5 g džiuvėsėlių, 15 g sviesto, 150 g padažo, pipirų, žalumynų, druskos Gaminimas: Išdarinėtos žuvies gabalėlius dėkite ant sviestu pateptos keptuvės, apdėkite žaliu bulvių g..
Recepto vertinimas:
Valentino pyragas Sudėtingumas: 5 Ingridientai: 500 g 1 lakštas šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos1 kiaušinio baltymas50 g migdolų drožlių100 g Demerara cukrausĮdaruišaukštelis želatinos2 šaukštai vandens500 g braškių100 g varškės300 ml plakamos grietinėlės30 g braš..
Recepto vertinimas:
Gūžinių baltųjų kopūstų sriuba su grybais
Gūžinių baltųjų kopūstų sriuba su grybais Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 1 kopūstas, 200 – 300 g grybų, 1 morka, 1 svogūnas, 2 šaukštai sviesto, 4 – 6 bulvės, 2 šaukštai pomidorų tyrės, 2 l mėsos sultinio, pipirų, 2 lauro lapai, druskos. Gaminimas: Kopūstą supjaustyti,..
Recepto vertinimas:
Pupelių sriuba Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 2 stiklinės baltų virtų pupelių, 2 l mėsos sultinio, 1 morka, 4 bulvės, pusė saliero, grietinės, druskos, petražolių lapų Gaminimas: Į verdantį sultinį sudėti pjaustytą morką, salierą, bulves. Virti, kol suminkštės. Tada sudėti i�..
Recepto vertinimas:
Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena Ingridientai: 3 l vištienos sultinio 50g baltųjų kiniškų grybų 0,5 šaukšto baltųjų pipirų (pagal skonį galima ir daugiau jei norime aštriau); 0,5 puodelio baltojo acto 1 indelis bambuko ūglių juostelių; 2 šauk..
Recepto vertinimas:
Pieniška gūžinių baltųjų kopūstų sriuba
Pieniška gūžinių baltųjų kopūstų sriuba Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1 kopūstas, 2 morkos, 1 salieras, 5 – 6 bulvės, 1 šaukštas sviesto, 1 l pieno, druskos. Gaminimas: Kopūstą, morkas, salierą ir bulves supjaustyti. Daržoves, užpylus vandeniu ir pridėjus sviesto išvirti: p..
Recepto vertinimas:
Varškės spurgos Ingridientai: 2 pok. varškės (~500g, geriau rebesnė) 3-4 kiaušiniai 7-8 šaukštai miltų vanilinio cukraus 3-4 šaukštai cukraus 1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinti) Gaminimas: Kiaušinius su cukrum išplakam iki purios masės , sudedam vanilinį cukrų..
Recepto vertinimas:
Pertrinta gūžinių baltųjų kopūstų sriuba
Pertrinta gūžinių baltųjų kopūstų sriuba Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 600 g kopūstų. 1 – 2 morkos, 1 svogūnas, 1 poras, pusė saliero, 1 šaukštas sviesto, 2 šaukštai miltų, 2 l mėsos sultinio, 0,5 stiklinės grietinės, pipirų, druskos. Gaminimas: Daržoves supjaustyti ir vi..
Recepto vertinimas:
Gūžinių baltųjų kopūstų sriuba
Gūžinių baltųjų kopūstų sriuba Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1 kopūstas, 1 morka, 1 petražolės šaknis, 1 svogūnas, 1,5 šaukšto sviesto, 2 šaukštai pomidorų tyrės, 2 l mėsos sultinio, 0,5 stiklinės grietinės, 1 šaukštas miltų, 2 lauro lapeliai, pipirų, druskos, džiovintos ..
Recepto vertinimas:
Kūčių blynaiIngridientai: 1 kg bulvių 2 kiaušiniai 2 šaukštai krakmolo 1 pakelis varškės druska Gaminimas: Sutarkuoti kilogramą bulvių, įmušti du kiaušinius, įberti druskos, du šaukštus krakmolo, įdėti pakelį varškės. Viską gerai išmaišyti, iškepti blynus, ..
Recepto vertinimas:
Bulvių košė su ankštinėmis daržovėmis
Bulvių košė su ankštinėmis daržovėmis Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 4 stiklinės vandens, 250 g baltų pupų arba pupelių (arba 400 koncervuotų), 6 bulvės, 2 stiklinės pieno, stiklinė miežinių miltų arba miežinių kruopų, 100 g sviesto, 3 arbatiniai šaukšteliai druskos. ..
Recepto vertinimas:
Lietuviška eglė Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.20 kiaušinių, 2.1 kg sviesto, 3.1 kg cukraus, 4.3,5 kg miltų, 5.0,5 l grietinės, 6.2 šaukšteliai sodos, 7.1 šaukštelis citrinos rūgšties, 8.1 pakelis vanilino, truputis citrinos sulčių. Glajui (žvaigždutėms klijuoti): 9.0,5 kg cukr..
Recepto vertinimas:
Tiramisu tortas Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.2 šaukštai kakavos 2.4 kiaušiniai (atskirti baltymus nuo trynių) 3.3 šaukštai cukraus 4.250 gr sūrio Mascapone (galima pakeisti varškės mase, pvz. Varškės desertu be priedų) 5.1 pakelis (apie 30 vnt) biskvitinių sausainių 6.200 gr ..
Recepto vertinimas:
Tortas su migdolais ir riešutais
Tortas su migdolais ir riešutais Sudėtingumas: 3 Ingridientai: Tešlai: 1.5 kiaušinių tryniai 2.5 šaukštai šilto vandens 3.175 g cukraus 4.5 kiaušinių baltymai žiupsnelis druskos 5.150 g miltų 6.2 šaukšteliai kepimo miltelių 7.100 g maltų graikinių riešutų sviesto ar ma..
Recepto vertinimas:
Badeno slyvų tortas Sudėtingumas: 4 Ingridientai: Tešlai: 1.6 kiaušiniai, 2.100 g cukraus, 3.1 pakelis vanilinio cukraus, 4.100 g miltų, žiupsnis kepimo milteliu, žiupsnelis druskos, 5.2 šaukštai romo, 6.40 g džiūvėsėlių, 7.150 g susmulkintų lazdyno riešutų. Pertepimui..
Recepto vertinimas:
Daniškas viščiukas Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.220 g vištienos, 2.30 g sviesto, 3.50 g sauso balto vyno, 4.100 g pomidorų, 5.100 g bulvių, 6.20 g svogūnų laiškų, 7.20 g duonos trupinių, 8.10 g tarkuoto sūrio, 9.5 g petražolių lapelių, druskos. Gaminimas: Viščiuką išdaryti..
Recepto vertinimas:
Viščiukų kepsneliai Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.3 maži viščiukai arba 2 didesni, 2.2 kiaušiniai, 3.0,5 stiklinės džiuvėsėlių, 4.2 šaukštai sviesto, viščiukų kepenėlės, skilveliai, širdelės, 5.2 riekelės pyrago, pieno, 6.1 petražolė, maltų pipirų, druskos, 7.0,5 sv..
Recepto vertinimas:
Menkė su baltuoju padažu Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.1 kg menkės filė, 2.1 citrinos sulčių ir tarkuotos žieveles, 3.2 stiklinės stipraus daržovių sultinio, 4.0,5 stiklinė baltojo vyno, lauro lapeliai, po ketvirtį šaukštelio peletrūno ir šalavijo, 5.1 šaukštas sviesto, ..
Recepto vertinimas:
Salotų vyniotinis Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 8 dideli žalių salotų lapai, 100 g balto sūrio, ryšulėlis svogūnų laiškų, 2 kiaušiniai, 6 šaukštai majonezo, pipirų, druskos. Gaminimas: Kietai virtus kiaušinius stambiai sutarkuoti. Išmaišyti su trintu baltu sūriu, sud..
Recepto vertinimas:
Traškioje bandelėje kepta kriaušė su razinų karamele
Traškioje bandelėje kepta kriaušė su razinų karamele Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 100g sluoksniuotos tešlos, 100 kriaušių, 60g cukraus, 0,5g maltų cinamonų, 5g sviesto, 15g baltų razinų Gaminimas: 100g sluoksniuotos tešlos atpjaukite kvadratu, ant jos d�..
Recepto vertinimas:
Baltųjų gūžinių kopūstų salotos
Baltųjų gūžinių kopūstų salotosIngridientai:1 nedidelė kopūsto gūžė, 1 morka, 1 svogūnas, 0,75 stiklinės grietinės, krapų, druskos, cukraus.Gaminimas Švieži kopūstai supjaustomi šiaudeliais ar kvadratėliais, sudedami į dubenį, pabarstomi druska, patrinami mediniu šaukštu a..
Recepto vertinimas:
Virta triušiena su baltuoju padažu
Virta triušiena su baltuoju padažuIngridientai:1kg triušienos, prieskonių, prieskoninių daržovių, druskos, 20 g sviesto, 2 šaukštai grietinės, 1 stiklinė baltojo padažo (žiūrėti "Padažai").Gaminimas Mėsa sukapojama gabalais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, suded..
Recepto vertinimas:
Virta višta su baltuoju padažu
Virta višta su baltuoju padažuIngridientai:1 kg vištienos, prieskoninių daržovių (morkų, salierų, petražolių, gelteklių), prieskonių (pipirų, lauro lapų, muskato), druskos, 1 stiklinė baltojo padažo (žiūrėti "Padažai").Gaminimas Išdarinėta ir gerai išplauta višta dedama į..
Recepto vertinimas:
Svočios pyragas (karvojus)Ingridientai:1/2kg miltų, l/2 stiklinės pieno ar grietinėlės, 150 g mielių, 10 trynių, 350 g cukraus, 350 g sviesto, 2 pakeliai vanilinio cukraus, 2 citrinų žievelės, 3 stiklinės razinų, 10 g druskos.Gaminimas Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui, ..
Recepto vertinimas: