20 rezultatų ieškant "vietoje"
Citrinų uogienė moliūge Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1 ½ kg moliūgas (1 kg išvalyto) pirmajam nuovirui: 1 l vandens 50 ml 24% gryno acto arba 100 ml 12% acto spirito 2 valgomieji šaukštai druskos antrajam nuovirui: 500 ml vandens 500 ml smulkaus cukraus 150 ml šviežiai išspaustų cit..
Recepto vertinimas:
Žemaičių midus Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.3kg medaus, 2.10 l vandens,3.po 25-50 g apynių ir mielių, duonos plutelė. Gaminimas: Medų ištirpinkite vandenyje ir laikykite parą šiltoje vietoje, dažnai pamaišydami. Po to perkoškite, supilkite į puodą ir virinkite tol, kol liks pu..
Recepto vertinimas:
Baltoji gira Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1 batonas, 3 l vandens, 300 g cukraus, 3 šaukštai medaus, 50 g mielių, 1 pakelis vanilinio cukraus, 200 g razinų. Gaminimas: Batoną supjaustykite gabaliukais ir iki rusvumo padžiovinkite. Tada sudėkite į emaliuotą puodą, užpilkite verdančiu v..
Recepto vertinimas:
Apynių giraIngridientai:100g apynių, 1/2kg džiovintos duonos, 200g cukraus, 12l. vandens.Gaminimas Apyniai užpilami 4l. verdančio vandens ir palaikoma 5 dienas. Paskui sudedama duona, cukrus, supilamas likęs vanduo ir palaikoma dar 5 dienas šiljoje vietoje. Pasirodžiusios putos nugraibsto..
Recepto vertinimas:
Duonos gira su vaisiaisIngridientai:800g džiovintos duonos, 1/2kg džiovintų vaisių, 600g cukraus, 40g mielių, razinų, 10l. vandens.Gaminimas Vaisiai nuplaunami, 10—15 min pavirinami. Duona užplikoma likusiu verdančiu vandeniu ir palaikoma uždengta apie pusę valandos. Vaisiai i..
Recepto vertinimas:
Juoda ruginė duonaIngridientai:10kg stambiai maltų ruginių nusijotų miltų, 5l. vandens, 100g druskos, raugo.Gaminimas Vanduo pašildomas, suberiamą 1/3 miltų, supilamas šiltame vandenyje išleistas raugas ir, gerai išmaišius, tešlos paviršius pabarstomas miltais. Duonkubilis šiltai a..
Recepto vertinimas:
Paprastas pyragasIngridientai:1 kg miltų, 1/2l. pieno arba vandens, 15—30 g mielių, 10 g druskos, 50 g cukraus, 1 kiaušinis aptepimui.Gaminimas Pienas pašildomas iki 35°C. Į dubenėlį, kuriame bus maišoma, suberiama pusė miltų. Mielės sutrupinamos į stiklinę ir ištrinamos..
Recepto vertinimas:
Pagerintas pyragasIngridientai:1kg miltų, l/2 stiklinės pieno, 20—40g mielių, 10g druskos, 60g cukraus, 100g sviesto, kiaulinių taukų arba margarino, 3 tryniai, 10 g druskos.Gaminimas Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiama pusė miltų ir..
Recepto vertinimas:
Imbierų gira su medumiIngridientai:500 g. medaus, 14 l. vandens, 4 cm. ilgio cinamo lazdelė, 3 cm. ilgio imbiero šaknis, 3 šaukšteliai kardamono grūdelių, 3 šaukšteliai juodųjų pipirų grūdelių, 70 g. šviežių mielių.Gaminimas Medų išmaišykite vandenyje, užvirinkite, nugraibykit..
Recepto vertinimas:
Sluoksniuota mielinė tešla Ingridientai: 500 gramų miltų, žiupsnelis druskos, 30 gramų mielių, ne daugiau kaip 250 mililitrų pieno, 50 - 60 gramų cukraus, 250 - 300 gramų sviesto, 1 kiaušinis ir 1 papildomas kiaušinio trynys Gaminimas Miltus persijoti į dubenėlį arba ant len..
Recepto vertinimas:
Avižinė duonaIngridientai:42 g kubelis mielių. 1 arb. š. cukraus; 500 ml drungno pieno; 750 g miltų; 250 g avižinių dribsnių; 25 g druskos; Riebalų skardai ištepti.Gaminimas Mieles sutrupinti į dubenėlį, suberti cukrų, supilti pieną ir viską išmaišyti. Užsijoti 2/3 miltų ir vėl..
Recepto vertinimas:
Migdolinis pyragas „Bitės įgėlimas“
Migdolinis pyragas „Bitės įgėlimas“Ingridientai:500 g miltų; 42 g kubelis šviežių mielių; Apie 1 l pieno; 325 g cukraus; 200 g sviesto; Druskos; 1 kiaušinis; 1 pak. vanilinio cukraus; 200 g plokštelėmis pjaustytų migdolų; 1 pak. grietinėlės ir migdolų pudingo miltelių; 1..
Recepto vertinimas:
Mielinis pyragas su rabarbarais
Mielinis pyragas su rabarbaraisIngridientai:Tešlai: 500 g miltų; 42 g kubelis mielių; 250 ml pieno; 75 g cukraus; 100 g sviesto; 1 kiaušinis; Druskos; ½ citrinos trinta žievelė; Riebalų skardai patepti. Įdarui: 1 kg rabarbarų; 180 g cukraus; 1 pak. vanilinio cukraus; 1 pak. vanilinio ..
Recepto vertinimas:
Mielinės tešlos pyragėliai su vyšniomis
Mielinės tešlos pyragėliai su vyšniomisIngridientai:6 vidutinio dydžio pyragėliams: Tešlai: 250 g miltų; 1 pak. sausų mielių; 40 g cukraus; 125 ml drungno pieno; 2 valg. š. sviesto arba margarino; 1 kiaušinis; Žiupsnelis druskos. Įdarui: 700 g konservuotų vyšnių; 2 valg. š. van..
Recepto vertinimas:
Pyragėliai „Saulutės“ su abrikosais
Pyragėliai „Saulutės“ su abrikosaisIngridientai:8 pyragėliams: Tešlai: 42 g kubelis mielių; 2 valg. š. cukraus; 125 ml šilto pieno; 40 g sviesto arba margarino; 1 pak. vanilinio cukraus; Žiupsnelis druskos; 375 g miltų. Įdarui: 100 g įvairių riešutų ir razinų mišinio ..
Recepto vertinimas:
Spurgos su razinomisIngridientai:Tešlai: 500 g miltų; 42 g kubelis mielių; 80 g cukraus; 250 ml drungno pieno; 80 g sviesto; 2 kiaušiniai; ½ arb. š. druskos; Trinta citrinos žievelė; 120 g razinų; 50 g smulkiai kapotų apelsinų žievelių cukrinukų (cukatų); Miltų pabarstyti. Kepimu..
Recepto vertinimas:
Spurgos su abrikosų džemuIngridientai:500 g miltų; 42 g kubelis mielių; 40 g cukraus; 125 ml drungno pieno; 1 pak. vanilinio cukraus; Žiupsnelis druskos; Žiupsnelis malto kardamono; ½ citrinos trinta žievelė; 2 kiaušiniai; 1 trynys; 100 g sviesto; Miltų kočiojimui; 180 g abrikosų dže..
Recepto vertinimas:
Sluoksniuotos tešlos tortas su avietėmis ir varške
Sluoksniuotos tešlos tortas su avietėmis ir varškeIngridientai:4 sluoksniuotos tešlos apskriti (26 cm skersmens) lakštai; 400 g varškės; 200 g grietinėlės; 80 g cukraus; 2 citrinų sultys; 5 valg. š. aviečių sirupo; 500 g aviečių; 4 arb. š. želatinos; 100 g cukraus pudros; 100 g avie..
Recepto vertinimas:
Cukinijų uogienė su citrinomis
Cukinijų uogienė su citrinomisIngridientai:1 kg cukinijų; 2 citrinos; 700 g cukraus.Gaminimas Cukinijas supjaustyti gabaliukais, supilti 200 g cukraus ir palaikyti vėsioje vietoje, kol išsiskirs sultys. Cukinijas užvirti ir virti ant silpnos ugnies 4-5 min. Po to puodą nuo ugnies nukelti ir ..
Recepto vertinimas:
Cukinijų uogienė su citrinomis
Cukinijų uogienė su citrinomisIngridientai:1 kg cukinijų, 2 citrinos, 700 g cukraus.GaminimasCukinijas supjaustyti gabaliukais, supilti 200 g cukraus ir palaikyti vėsioje vietoje, kol išsiskirs sultys. Cukinijas užvirti ir virti ant silpnos ugnies 4-5 min. Po to nuo ugn..
Recepto vertinimas: