Sluoksniuota mielinė tešla
Ingridientai:
500 gramų miltų,
žiupsnelis druskos,
30 gramų mielių,
ne daugiau kaip 250 mililitrų pieno,
50 - 60 gramų cukraus,
250 - 300 gramų sviesto,
1 kiaušinis ir 1 papildomas kiaušinio trynys
Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį sutrupinti mieles, įberti 50 gramų cukraus ir pilti šaltą pieną. Atsargiai išmaišyti kauburėlio vidurį. Jį apibarstyti miltais ir uždengus 15 minučių laikyti vėsioje, be skersvėjų vietoje. Paviršiuje turi atsirasti įtrūkimų. Ant miltų kauburėlio kraštų dėti kiaušinį, berti druską bei likusį cukrų. 100 gramų sviesto ištirpinti nedideliame kiekyje šilto pieno ir supilti į kauburėlio vidurį. Viską bendrai sumaišyti. Jei tešla per kieta, galima įpilti dar šiek tiek pieno. Tešlą padaužyti, kol ims darytis pūslės ir ji lengvai atsiskirs nuo pagrindo. Tada uždengti švariu lininiu audeklu ir dar kartą apie 30 minučių palikti vėsioje vietoje, kad iškiltų. Tešlos kiekis turi padidėti dvigubai.
Iškočioti ¾ cm storio keturkampį. Likusį šaltą sviestą supjaustyti plonais gabaliukais ir dėti ant pusės tešlos. Palikti laisvus kraštus. Užlenkti kitą tešlos dalį, kraštus truputį suspausti ir iš abiejų pusių kočioti, kol tešla bus 1 centimetro storio. Tuomet dar kartą perlenkti ir vėl kočioti iki 1 centimetro storio. Tai kartoti dar keturis kartus. Tešla kočiojant neturi sušilti, jei reikia, ją apgaubti plėvele ir tarp kočiojimų palaikyti šaldytuve.
Tešlą apie 10 minučių laikyti šaltoje vietoje, paskui suformuoti kepinį. Tešla dar kartą turi pakilti vėsioje vietoje. Tada kepinį aptepti tryniu ir dėti į iš anksto iki 220 - 225 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas nuo 15 iki 45 minučių - tai priklauso nuo kepinio formos.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!