Sluoksniuotos tešlos tortas su avietėmis ir varške

Ingridientai:
4 sluoksniuotos tešlos apskriti (26 cm skersmens) lakštai;
400 g varškės;
200 g grietinėlės;
80 g cukraus;
2 citrinų sultys;
5 valg. š. aviečių sirupo;
500 g aviečių;
4 arb. š. želatinos;
100 g cukraus pudros;
100 g aviečių uogienės.
Gaminimas
Sluoksniuotos tešlos lakštus po vieną sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos ir subadyti šauktus. 20 min. palaikyti ir paskui dėti į iš anksto iki 220°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol parusvės.

Varškę iki vientisos masės išmaišyti su aviečių sirupu, grietinėle, cukrumi bei vienos citrinos sultimis. Keletą aviečių palikti papuošimui, o likusias atsargiai įmaišyti į kremą. Sudėti šiltame vandenyje ištirpintą želatiną ir atsargiai išmaišyti. Kremą vienodu sluoksniu paskirstyti ant 3 tešlos lakštų. Juos sudėti vieną ant kito. Neapteptą tešlos lakštą uždėti ant viršaus. Torto viršų aptepti glajumi, paruoštu iš cukraus pudros, likusios citrinos sulčių bei aviečių uogienės.

Patarimas: vietoje varškės galima naudoti mascarpone sūrį, o vietoje aviečių- braškes.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!