Spurgos su razinomis

Ingridientai:
Tešlai:

500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
80 g cukraus;
250 ml drungno pieno;
80 g sviesto;
2 kiaušiniai;
½ arb. š. druskos;
Trinta citrinos žievelė;
120 g razinų;
50 g smulkiai kapotų apelsinų žievelių cukrinukų (cukatų);
Miltų pabarstyti.

Kepimui ir pabarstymui:

2 l aliejaus arba 2 kg grynų augalinių riebalų;
80 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles. Suberti šaukštelį cukraus ir supilti pieną. Paruošti įmaišalą. Dubenėlį uždengti rankšluosčiu ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų dvigubai.

Ištirpinti tešlai skirtą sviestą, į jį suberti druską, likusį cukrų, citrinos žievelę ir įmušti kiaušinius. Šį mišinį supilti į dubenėlį su miltais ir įmaišalu. Elektriniu maišikliu suminkyti vientisą tešlą. Razinas nuplauti karštu vandeniu ir padėti, kad nuvarvėtų. Jas ir apelsinų žievelių cukrinukus (cukatas) įminkyti į tešlą. Uždengti ir 20 min. laikyti šiltai, kad pakiltų.

Tešlą padalyti į 50 g svorio gabalėlius ir iš jų suformuoti rutuliukus. Juos dėti ant rankšluosčiu išklotos ir miltais pabarstytos didelės lentos ir 20 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Spurgos turi padidėti dvigubai.

Riebalus supilti į puodą arba į gruzdintuvę ir įkaitinti iki 180°C temperatūros. Į puodą su riebalais dėti po keturias spurgas ir iš abiejų pusių kepti 8-10 min. (apversti viduryje kepimo). Iškepusias spurgas dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Cukrų sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir jame išvolioti dar šiltas spurgas. Patiekti šviežias.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!