25 rezultatų ieškant "uvis"

Žuvis piene

Žuvų gabaliukus dedame į riebalais išteptą ugniai atsparų indą, sluoksniuojame su lašinukais ir svogūnų griežinėliais, pasūdome, įpilame pieno, kad apsemtų. Indą uždengiame dangteliu ir troškiname orkaitėje 20 min. Pabarstome pipirais ir patiekiame su virtomis bulvėmis, mišrain..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziška žuvis

Žuvies gabalus užpilame trupučiu sūdyto vandens su prieskoninių daržovių šakelėmis ir troškiname. Smulkiai supjaustytus svogūnus ir pievagrybius troškiname svieste, kol suminkštės. Nuplikytus pomidorus nulupame, supjaustome ir kartu su grybais bei svogūnais sudedame į puodą. Suberi..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškos salotos lietuviškai

Morka, agurką ir mėsą supjaustyti plonais kvadratėliais arba šiaudeliais. Viską užpilti apelsino sultimis. Apšlakstyti sojų padažu ir aliejumi (kas mėgsta galima šiek tiek acto). Sudeti priekonius ir druska. Viską gerai išmaišyti. Leisti šiek tiek pastovėti šaldytuve. Prieš patie..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviški baklažanai

Baklažanai nuplaunami, išilgai perpjaunami, apibarstomi druska ir 15 minučių paliekami, kad įsisūrėtų. 2 šaukštai aliejaus įkaitinami troškintuve. Druska nuo baklažanų nuvaloma, du trečdaliai minkštimo išskobiama. Baklažanai iš visų pusių apkepami aliejuje, atvėsinami ir ište..

Recepto vertinimas: 2

Žuvis su varškės padažu

Žuvies filė ištrinti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis. Sūrį ištrinti su grietine ir plonai patepti kiekvieną filė gabaliuką.Po to filė gabaliukus susukti, kad įdaras būtų viduje, ir susmeigti smeigtukais. Į karščiui atsparų indą įpilti truputį aliejaus, sudėti..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis su bulvėmis

Žuvį išvalykite išvirkite. Jei tai silkė, ar rūkyta žuvis, tik išvalykite ir supjaustykite. Bulves išvirkite, supjaustykite riekutėmis ir pakepinkite ant sviesto, arba tiesiog paskrudinkite ant aliejaus. Pomidorus supjaustykite riekutėmis. Žuvį sudėkite į ilgą lėkštę eilute, apip..

Recepto vertinimas: 1

Kepta žuvis marinate

Žuvį supjaustykite, apibarstykite druska, pipirais, apvoliokite miltais ir kepkite aliejuje. Ataušintą dėkite į keramikinį indą, užpilkite marinatu ir palaikykite 3 – 4 valandas. Jei palaikysite ilgiau žuvis pasidarys minkštesnė. Marinatą nupilkite, pagardinkite druska, žuvį sudėki..

Recepto vertinimas: 2

Žuvis majoneze

Lėkštę išklokite salotų lapais, ant viršaus dėkite 50 g daržovių, užpilkite majonezu, ant jų sudėkite virtą, supjaustytą žuvį. Ant viršaus uždėkite dar šiek tiek majonezo, perbraukite dantytu peiliu. Aplink sudėkite likusias daržoves, papuoškite žalumynais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Šalta žuvis su daržovėmis ir krienais

Žuvį išvirkite, ataušinkite tame pačiame vandenyje, kuriame išvirė. Išimkite, gerai nuvarvinkite. Paimkite pailgą pusdubenį, viename jo šone krūvelėmis sukraukite virtas, smulkintas morkas, bulves, taip pat agurkus ir pomidorus, kitame šone – žuvį. Papuoškite kapotais žalumynais,..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis drebučiuose

Žuvį išvalykite, išvirkite. Į gilų emaliuotą indą pilkite 0,5 cm žuvies drebučių ir leiskite jiems sutingti. Tada sudėkite susmulkintą žuvį, papuoškite žalumynais ir morkomis kiekvieną gabaliuką, citrinos riekutėmis. Viską užpilkite drebučiais ir leiskite vėl sustingti. Tada..

Recepto vertinimas: 0

Liežuvis drebučiuose

Želatiną 20 minučių pabrinkinti, tada ištirpinti mėsos sultinyje. Liežuvį supjaustyti ir sudėti į dubenį. Ant jo sudėti supjaustytas morkas, pomidorus bei krapus. Užpilti sultiniu ir 3 valandas laikyti šaltai. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis, troškinta su grybais ir daržovėmis

Žuvies filė supjaustyti siauromis juostelėmis, pašlakstyti actu arba citrinos sultimis, pabarstyti druska, 15 minučių palaikyti šaltai ir sudėti į sviestu pateptą forma arba ugniai atsparų indą. Daržoves ir grybus supjaustyti strypeliais, sudėti į puodą ir troškinti svieste. Kiek p..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis, troškinta su grybais ir bulvėmis

Žuvį nuvalyti ir atskirti filė. Aliejumi pateptame žemame troškintuve susluoksniuoti filė pakaitomis su virtomis supjaustytomis bulvėmis, prieskoniais ir paruoštais kapotais grybais. Viską apipilti aliejumi, sumaišytu su tarkuotu obuoliu arba citrinos sultimis. Uždengti ir ant mažos ugn..

Recepto vertinimas: 0

Kepta žuvis su sezamo sėklom

Į dubenį supilti miltus, druską ir pipirus. Siame mišinyje pavolioti žuvį. Į negilų dubenį suberti džiūvėsius ir sezamo sėklas. Kitame dubenyje išplakti kiaušinį kartu su pienu.Žuvį ištepti kiaušinio mišiniu, po to vėl pavolioti džiūvėsiuose. Didelėje keptuvėje ant vidut..

Recepto vertinimas: 5

Lietuviška kiaušinienė

I stiklaini supilti kakavos miltelius, tarkuota sokolada, vanilina ir susmulkintus migdolus. 530 ml spirito praskiesti su 500 ml vandens ir viska supilti i stiklaini. Viska gerai suplakti ir palikti 15 paru pastoveti. Kiekviena diena butina pamaisyti.Po to gerima perkosti ir i ji supilti likusi spir..

Recepto vertinimas: 5

Apkepta žuvis

Varškę išsukite su 6 kiaušinių tryniais ir druska iki vientisos masės. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir vėl gerai išmaišykite. Likusius 6 kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įsukite į tešlą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje vieną..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviški barščiai

Rūkyto kumpio ar kitų rūkytų produktų sultinys iškošiamas ir į jį sudedamos šiaudeliais supjaustytos morkos, vėliau - šiaudeliais supjaustyti svogūnai. Kai morkos išvirs, sudedami šiaudeliais supjaustyti rauginti burokėliai. Kad spalva būtų gražesnė, įpilama pusė stiklinės ra..

Recepto vertinimas: 3

Žuvis su apelsinais

Supjaustytą filė sudėti į keptuvę, ant kiekvieno gabaliuko uždėti po ananaso gabalėlį, aplaistyti aliejumi, apiberti tarkuota živele, druska, pipirais, muskatu ir migdolais. Kepti 25 minutes orkaitėje. ! ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta žuvis su grybų ir daržovių padažu

Žuvį pabarstyti pipirais, druska, pavolioti miltuose ir pakepinti. Paruošti padažą: daržoves supjaustyti ir pakepinti aliejuje, kol pagels. Tada sudėti supjaustytus grybus, pomidorų padažą ir dar pakepinti. Pasūdyti, įberti druskos ir išmaišyti. Padažą užpilti ant keptos žuvies. S..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiškas jautienos liežuvis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y.prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrumi ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10-12 val. žemoje t..

Recepto vertinimas: 1

Veršelio liežuvis su medumi

Išvirti liežuvį sūriame vandenyje. Nupilti vandenį ir įdėti liežuvį į puodą, supilti kitus produktus ir virti uždengtą ant mažos ugnies 45 minutes. Jeigu padažas nuvirs, įpilti truputi vandens. Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviška eglė

Kiaušinių trynius sukti su cukrumi ir sviestu, kol pasidarys puri masė. Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, supilti trynius, suberti vaniliną, išsijotus miltus ir greitai suminkyti tešlą. Ją 5 valandas padėti šaltai, kad sutvirtėtų. Paskui kočioti 1--1,5 cm storio lakšta..

Recepto vertinimas: 4

Žuvis tešloje

ZUVIS SUPJAUSTOMA GABALELIAIS.VIRTOS MORKOS,PAPRIKA IR AGURKAS SUPJAUSTOMI SMULKIAIS KUBELIAIS.IMUSAMAS KIAUSINIS, IDEDAMI MILTAI, VANDENS PILAMA TIEK KAD MASE GAUTUOS GRIETINES TIRSTUMO. LYDEKA PAMIRKOME TESLOJE IR DEDAME I KEPTUVE,ANT VIRSAUS DAR PO TRUPUTI UZDEDAME TESLOS. IR KEPAME KOL GRAZIAI ..

Recepto vertinimas: 2

Liežuvis arba mėsa drebučiuose

Želatiną brinkinti 20--30 minučių šaltame vandenyje, paskui ją ištirpinti karštame skaidriame pagardintame prieskoniais mėsos sultinyje. Jeigu želatina nelabai švari, sultinį perkošti per marlę arba sietelį. Liežuvį ir. mėsą supjaustyti skersai raumenų 3--4 mm storio griežinėl..

Recepto vertinimas: 0

Ypatingas jautienos liežuvis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y.prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrumi ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10-12 val. žemoje t..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: uvis