21 rezultatų ieškant "spirguciais"
Kaimiški kukuliai Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1kg virtų bulvių, 2 kiaušinių, 200g miltų, 50g krakmolo, 300g gerai pakepintų spirgučių, 2 svogūnų, 2 šaukštų aliejaus, pipirų, druskos Gaminimas: Svogūnus supjaustykite,pakepinkite aliejuje, sumaišykite su spirgučiais ir tarkuotai..
Recepto vertinimas:
Kepta plekšnė su lašiniais Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.4 žuvies porcijos po 2.250g., kvietinių miltų žuviai apvolioti, 3.125g., lašinių, 4.1/4 šaukštelio druskos ir pipirų, 5.1 citrina, petražolių. Gaminimas: Žuvį nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluoščiu ir apvolioti mi..
Recepto vertinimas:
Įdarytas žąsies ar anties kaklas
Įdarytas žąsies ar anties kaklas Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.1 žąsies ar anties kaklas, 2.1 žąsies ar anties kepenys, pieno pyragui sumirkyti, 3.0.5 svogūno, 4.1 šaukštas žąsies taukų, 5.1 petražolė, 6.1 kiaušinis, maltų pipirų, druskos pagal skonį. Gaminimas: Kepenėles..
Recepto vertinimas:
Bulviniai paplotėliaiIngridientai:7 žalios bulvės 3 virtos bulvės 1 kiaušinis 200 g virtos mėsos 1 šaukštas grietinės 1 svogūnas mairūno maltų pipirų druskosGaminimasŽalias bulves nuskusti, sutarkuoti, nusunkti. Sudėti sugrūstas virtas bulves, grietinę, įmu&s..
Recepto vertinimas:
Cepelinai Ingridientai: 4 kg bulvių 1 kg kiaulienos faršo 2 svogūnai 200 g rūkytų lašinukų ar šoninės grietinės pipirų druskos Gaminimas Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sut..
Recepto vertinimas:
Sklindžiai su virtomis bulvėmis
Sklindžiai su virtomis bulvėmisIngridientai:4—5 žalios bulvės, 2—3 virtos bulvės, 2 šaukštai miltų, stiklinė kefyro, kiaušinis, druskos, riebalų kepimui.Gaminimas Žalios bulvės sutarkuojamos, virtos sumalamos mėsmale, sudedami miltai, kiaušinis, supilamas kefyras..
Recepto vertinimas:
Bulviniai blyneliaiIngridientai:6—7 žalios bulvės, 2 kiaušiniai, druskos, riebalų kepimui.Gaminimas Bulvės sutarkuojamos, įmušami kiaušiniai, įberiama druskos, sumaišoma ir kepami blynai įkaitintuose riebaluose keptuvėje. Valgoma su spirgučiais arba grietine. ..
Recepto vertinimas:
Blyneliai su mielėmisIngridientai:5—6 žalios bulvės, 2 šaukštai džiovintų obuolių, 25 g mielių, 0,5 stiklinės kefyro, cukraus, druskos.Gaminimas Bulvės sutarkuojamos, išmirkyti obuoliai sumalami mėsmale arba smulkiai supjaustomi. Mielės išleidžiamos drungname kefyre, ir l..
Recepto vertinimas:
Šilkinė košė su kruopomisIngridientai:Stiklinė miežinių kruopų, 3—4 bulvės, druskos.Gaminimas Miežinės kruopos užpilamos šiltu vandeniu. Išmirkusios išverdamos vandenyje. Baigiant virti pasūdomą, sudedamos tarkuotos bulvės ir maišoma, kad neprisviltų. Valgoma su spirgu�..
Recepto vertinimas:
Didžkukuliai, cepelinai Ingridientai: 7 - 8 žalios bulvės, 2 - 3 virtos bulvės, druskos Gaminimas Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pien..
Recepto vertinimas:
Bulviniai vėdaraiIngridientai:8—10 bulvių, 200 g lašinukų, 2 svogūnai, 0,5 arb. š. mairūno arba maltų pipirų, kiaulės žarnų, druskos.Gaminimas Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašinukai smulkiai supjaustomi ir kartu su kapotais svogūnais paspirginami Jais užplikomos paruo..
Recepto vertinimas:
Bulvinės bandelėsIngridientai:6—7 žalios bulvės, 0,5l rūgusio pieno, 4 stiklinės miltų, druskos.Gaminimas Žalios bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, supilamas rūgęs pienas, įberiama stiklinė miltų ir per naktį laikoma šiltai. Sekančią dieną suberiami likę miltai, pasūd..
Recepto vertinimas:
Avižų kisieliusIngridientai:400 g stambiai maltų avižinių miltų arba avižinių dribsnių, l,5l. vandens, druskos. Aguonų pienui: 100g aguonų, 100 g cukraus, 1/2l. vandens.Gaminimas Miltai arba dribsniai užpilami drungnu vandeniu, išmaišoma, įmetama duonos plutelė ir kelios medž..
Recepto vertinimas:
Kasdieniniai vafliaiIngridientai:300g miltų, 100g krakmolo, 2 stiklinės pieno, 1 kiaušinis, druskos.Gaminimas Iš miltų, krakmolo, pieno ir trynio, įbėrus druskos, išplakama tešla, sukrečiamas išplaktas baltymas ir atsargiai išmaišoma. Į įkaitintą aliejumi pateptą vaflinę keptuv..
Recepto vertinimas:
Keptas upėtakisIngridientai:800 g upėtakių, prieskonių (pipirų, mairūnų), 80 g sviesto ar kitokių riebalų, miltų ar džiūvėsėlių, 1 kiaušinis, druskos.Gaminimas Išdarinėti upėtakiai nuplaunami, nusausinami, įtrinami druska, sumaišyta su prieskoniais, pavilgomi išplaktame ki..
Recepto vertinimas:
Bulvinės bandelėsIngridientai:6—7 žalios bulvės, l/2 l. rūgusio pieno, 4 stiklinės miltų, druskos.Gaminimas Bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, supilamas rūgusis pienas, įberiama stiklinė miltų ir per naktį laikoma šiltai. Kitą dieną subėriami likę miltai, pasūdoma, sumi..
Recepto vertinimas:
Bulviniai rageliai su kiaulienos įdaru
Bulviniai rageliai su kiaulienos įdaruIngridientai:6—7 žalios bulvės, 3 virtos bulvės, 1 kiaušinis, 1 šaukštas grietinės, 200 g virtos kiaulienos, 1 svogūnas, maltų pipirų, druskos, riebalų kepimui.Gaminimas Žalios bulvės sutarkuojamos, sudedamos sugrūstos virtos bulvė..
Recepto vertinimas:
Bulvių dubenėliaiIngridientai:6—7 žalios bulvės, 2—3 virtos bulvės, druskos.Gaminimas Bulvės sutarkuojamos, nuspaudžiamos, sudedamos virtos sugrūstos bulvės, pasūdoma, sumaišoma. Iš masės daromi nedideli kukuliai, suplojami ir įspaudžiama duobelė. Paruošti dubenėli..
Recepto vertinimas:
Bulviniai vėdaraiIngridientai:1 kg bulvių, 200 g lašiniukų, 2 svogūnai, 1/2 šaukštelio mairūno ar maltų pipirų, kiaulės žarnų, druskos.Gaminimas Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais. Jais užpilamos paruošto..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiški virtiniai su bulvių įdaru
Aukštaitiški virtiniai su bulvių įdaruIngridientai:Tešlai: 1 kiaušinis; 1 stiklinė vandens; 2 stiklinės miltų; Truputis druskos; Miltų kočiojimui. Įdarui: 3 stiklinės bulvių košės; 3 valg. š. aguonų; Druskos.Gaminimas Iš tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškoč..
Recepto vertinimas:
Tradicinis padažas su spirgučiais
Tradicinis padažas su spirgučiaisIngridientai:100 g kartėtų lašinukų,2 šaukštai miltų,1 stiklinė pieno,druskos (galima vegetos),pusė vidutinio svogūno,truputis aliejaus.GaminimasKeptuvę švariai išplauti ir įpilti truputi..
Recepto vertinimas: