Avižų kisielius

Ingridientai:
400 g stambiai maltų avižinių miltų arba avižinių dribsnių,
l,5l. vandens,
druskos.

Aguonų pienui:
100g aguonų,
100 g cukraus,
1/2l. vandens.
Gaminimas
Miltai arba dribsniai užpilami drungnu vandeniu, išmaišoma, įmetama duonos plutelė ir kelios medžio anglys. Laikoma kambario temperatūroje apie 1 parą. Paskui perkošiama, pripilama iki 1l. vandens ir juo dar kartą perplaunami miltai. Skystis supilamas į puodą, pasūdoma, užvirinama ir 2—3 min verdama pamaišant. Gaunamas vidutinio tirštumo kisielius. Karštas jis valgomas su sviestu, spirgučiais. Atšaldytas — su aguonų pienu. Žemaitijoje jis vadinamas „žiūre".

Pastabos:
Avižų kisielius yra specifinio rūgštoko skonio, vertingas dietinis patiekalas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!