19 rezultatų ieškant "ruginiu"
Minkštas meduolis Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 2,5-3 stiklinės kvietinių miltų arba rupių ruginių miltų, 3 kiaušiniai, stiklinė rūgusio pieno, stiklinė grietinės (vietoj pieno galima dėti stiklinę geros varškės), 2 stiklinės medaus, 4 šaukštai cukraus, 2 šaukšteliai prieskoni..
Recepto vertinimas:
Lietiniai su abrikosų skonio kopūstais
Lietiniai su abrikosų skonio kopūstais Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 60g ruginių miltų 70g kvietinių miltų 3/8 l pieno žiupsnelis druskos 2kiaušiniai 1 šaukštelis cukraus 8 šaukšteliai aliejaus Įdarui : 600g raugintų kopūstų 150g abrikosų marmelado 4 šaukštai baltojo vyno 100g..
Recepto vertinimas:
Šokoladinis tortas Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.6 kiaušiniai, 2.0,5 stiklinės cukraus, šaukštas sumaltų ruginių sausainių, 3.100 g trinto šokolado. Glaistui: stiklinė cukraus, baltymas, šaukštas trinto šokolado, citrinos sulčių. Gaminimas: Trynius ištriname su cukrumi, �..
Recepto vertinimas:
Ruginiai sausainiai Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.2 stiklines rupių ruginių miltų, 2.100g sviesto, 3.3 šaukštai pieno, druskos,kmynų. Gaminimas: Visus produktus sumaišyti, užminkyti tešlą. Ją plonai iškočioti ir supjaustyti mažais trikampėliais. Sudėti į kepimo skardą, subady..
Recepto vertinimas:
Raugas Ingridientai: 1/2 kilogramo ruginių miltų, 50 gramų mielių, 1—1,5 litro šilto vandens Gaminimas Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ..
Recepto vertinimas:
Juoda ruginė duonaIngridientai:10kg stambiai maltų ruginių nusijotų miltų, 5l. vandens, 100g druskos, raugo.Gaminimas Vanduo pašildomas, suberiamą 1/3 miltų, supilamas šiltame vandenyje išleistas raugas ir, gerai išmaišius, tešlos paviršius pabarstomas miltais. Duonkubilis šiltai a..
Recepto vertinimas:
Plikyta juoda ruginė duonaIngridientai:10kg nusijotų ruginių miltų, 5l. vandens, 100g druskos, kmynų, raugo.Gaminimas Išėmus raugą, į duonkubilį suberiamą 1/3 kepimui skirtų miltų, užplikoma verdančiu vandeniu ir gerai išmaišoma, kad neliktų sausu miltų. Duonkubilis šiltai už..
Recepto vertinimas:
KrovainisIngridientai:1 kg ruginių miltų, 2 stiklinės kiaulės kraujo, druskos.Gaminimas Miltai suminkomi su krauju ir druska. 2—3 val. tešla laikoma šiltai. Po to daromi nedideli kepaliukai ir kepama kaip duona. Žemaitiškas patiekalas. ..
Recepto vertinimas:
Ruginių miltų bandelėsIngridientai:1/2kg ruginių duoninių nusijotų miltų, 30g mielių, 3 kiaušiniai, 100g sviesto, 1/2 stiklinės cukraus, nutarkuota 1 citrinos žievelė, cinamono.Gaminimas Sviestas ištrinamas, mušama po kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol viska..
Recepto vertinimas:
Ruginių miltų plokštainisIngridientai:300g persijotų stambiai maltų ruginių miltų, 1 stiklinė grietinės, 5 kiaušiniai, 100g sviesto, 300g cukraus, 1 šaukštelis sodos, 1 šaukštas prieskonių kaip meduoliams (cinamono, gvazdikėlių, kvepiančiųjų pipirų, muskato riešuto, imbier..
Recepto vertinimas:
Minkštas meduolisIngridientai:300—400g kvietinių arba 300—400 g stambiai maltų ruginių miltų, 3 kiaušiniai, 1 stiklinė rūgusio pieno, 1 stiklinė grietinės (vietoj pieno galima dėti 1 stiklinę geros varškės), 2 stiklinės medaus, 100g cukraus, 2 šaukšteliai prieskon..
Recepto vertinimas:
ŠakotisIngridientai:60 kiaušinių, 1200g cukraus, 1200g miltų, 1200g sviesto, 2 stiklinės grietinėlės, citrinos žievelių, 150g sviesto volui ištepti, 100g miltinio cukraus gaminiui apibarstyti.Gaminimas Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama..
Recepto vertinimas:
Pusmarškonė košėIngridientai:1/2 kg bulvių, 1/2 stiklinės ruginių ar kvietinių miltų, 1/2 l. pieno, 100 g lašinių, 1 svogūnas, 1 šaukštas grietinės, druskos.Gaminimas Bulvės nuskutamos, supjaustomos į 3—4 dalis ir verdamos. Išvirusios nusunkiamos ir sugrūdamos, supila..
Recepto vertinimas:
Ruginė košėIngridientai:1,5 stiklinės ruginių miltų, 3—4 stiklinės vandens, 50—100 g sviesto, druskos.Gaminimas Į pasūdytą verdantį vandenį maišant plona srovele suberiami persijoti ruginiai miltai ir vis maišant 10—15 min pavirinama. Paskaninama sviestu. Valg..
Recepto vertinimas:
Keptas rūkytas kiaulės kumpisIngridientai:kiaulės kumpis, apie 1kg. ruginių miltų, maltų ir nemaltų gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, cinamono.Gaminimas Rūkytas kiaulės kumpis nakčiai pamerkiamas į šaltą vandenį. Rytą gerai nuplaunamas ir nusausinamas. Iš ruginių miltų, užplikiu..
Recepto vertinimas:
Ruginių miltų virtiniai su kopūstais
Ruginių miltų virtiniai su kopūstaisIngridientai:Tešlai: po stiklinę ruginių bet kvietinių miltų, kiaušinis, 0,5 stiklinės pieno, druskos. Įdarui: 500 g troškintų kopūstų, 100 g spirgučių, 2 vidutinio dydžio svogūno galvutės. Padažui: 40 g sviesto arba margarino, svog..
Recepto vertinimas:
Ragaišis su troškintais kopūstais
Ragaišis su troškintais kopūstaisIngridientai:300 g stambiai maltų kvietinių miltų, 200 g ruginių miltų, 1,5 stiklinės pieno, 10 g mielių, po žiupsnelį cukraus ir druskos, 0,5l. raugintų kopūstų, 2 galvutės svogūnų, keli šaukštai spirgų.Gaminimas Stiklinėje ištrinti mie..
Recepto vertinimas:
Duonelė su vaisiaisIngridientai:16 vienetų: 3 stiklinės ruginių ir kvietinių miltų – santykiu 1:1, 1 nubrauktas v.š. kepimo miltelių, 1 a.š. druskos, 50 g sviesto, 1,5 stikl. kefyro (arba rugščios grietinės), pagal skonį norimų džiovintų vaisių, riešutų.Gaminima..
Recepto vertinimas:
Kaimiška duonaIngridientai:Dviems kepalėliams (po 500 g): Raugui: 180 g ruginių miltų (nr. 1150); 10 g mielių. Tešlai: 15 valg. š. pieno; 2 arb. š. aliejaus; 2,5 arb. š. druskos; 6 arb. š. kmynų; 150 g ruginių miltų (nr. 1150); 1 kiaušinis; 450 g kvietinių miltų; Riebalų skardai..
Recepto vertinimas: