Ruginių miltų plokštainis

Ingridientai:
300g persijotų stambiai maltų ruginių miltų,
1 stiklinė grietinės,
5 kiaušiniai,
100g sviesto,
300g cukraus,
1 šaukštelis sodos,
1 šaukštas prieskonių kaip meduoliams (cinamono, gvazdikėlių, kvepiančiųjų pipirų, muskato riešuto, imbiero).
Gaminimas
Kiaušiniai ir cukrus plakami, įstačius indą į karštą vandenį, kol virs putomis. Plakant ataušinama, supilamas šiltas tirpintas sviestas, grietinė, prieskoniai, rūgščiame vandenyje ištirpyta soda, beriami miltai ir išmaišoma. Tešla turi būti tokio tirštumo kaip bulviniams blynams. Supilama į pergamentu išklotą skardą ir vidutinio karštumo krosnyje kepama apie 1 val.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!