11 rezultatų ieškant "zemaiciu blyneliai"
Žemaičių blynai Ingridientai: 1 kilogramas bulvių 1 stiklinė miltų 1 kiaušinis kiaulienos faršo (įdarui) 2 šaukštai grietinės 1 šaukštas sviesto arba margarino druskos, pagal skonį Gaminimas: Mėsos įdaras Kiaulienos faršą sumaišyti su prieskoniais ir iškepti keptuvėj..
Recepto vertinimas:
Šiupinys Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 0,5 kg nereiebios kiaulienos po pusę stiklinės miežinių kruopų, žirnių ir pupelių 5 bulvės 2-3 svogūnai prieskonių (pipirų, lauro lapų, kalendrų) šaukštas aliejaus svogūnams pakepinti druskos Gaminimas: Į puodą sudedamos kruopos, žirniai..
Recepto vertinimas:
Žemaičių midus Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.3kg medaus, 2.10 l vandens,3.po 25-50 g apynių ir mielių, duonos plutelė. Gaminimas: Medų ištirpinkite vandenyje ir laikykite parą šiltoje vietoje, dažnai pamaišydami. Po to perkoškite, supilkite į puodą ir virinkite tol, kol liks pu..
Recepto vertinimas:
Cibulynė Nemuno B. nuotrauka (http://nemunas.livejournal.com/745.html) Ingridientai:1 silkė, 80 g svogūnų laiškų, l/2 stiklinės grietinės, 1l. virinto vandens, rūgšties, druskos.Gaminimas Silkei nupjaunama galva, išimami viduriai (tik paliekami pieniai), išplaunama, suvynioja..
Recepto vertinimas:
ŠiupinysIngridientai:1/2kg neriebios kiaulienos, po 1/2 stiklinės miežinių kruopų, žirnių ir pupelių, 1/2kg bulvių, 2—3 svogūnai, prieskonių (pipirų, lauro lapelių, kalendrų), šaukštas aliejaus svogūnams pakepinti, druskos.Gaminimas Į puodą sudedamos kruopos, žirniai,..
Recepto vertinimas:
Kežas su aguonomisIngridientai:400 g varškės, l/2 stiklinės grietinės, 1/2 stiklinės aguonų, druskosGaminimas Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdančiu vandeniu ir palaikomos, kad išbrinktų. Išbrinkusios aguonos nusausinamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos grūstuvėje. Varškė ..
Recepto vertinimas:
Kastinys su varškeIngridientai:300 g varškės, 100 g sviesto, 2 stiklinės grietinės, 1 stiklinė rūgusio pieno, kmynų, druskos.Gaminimas Sviestas gerai išsukamas. Varškė pertrinama pro sietelį. Į išsuktą sviestą dedama po šaukštą grietinės, pieno, varškės ir labai gerai išs..
Recepto vertinimas:
Kiaušiniai, virti grietinėjeIngridientai:6 kiaušiniai, 1 stiklinė grietinės, svogūnų laiškų, krapų lapelių, druskos.Gaminimas Dubenėlyje užvirinama grietinė, pasūdoma, suleidžiami kiaušiniai be lukštų ir išverdami. Išvirę kiaušiniai užbarstomi smulkiai pjaustytais svogūn..
Recepto vertinimas:
Pusmarškonė košėIngridientai:1/2 kg bulvių, 1/2 stiklinės ruginių ar kvietinių miltų, 1/2 l. pieno, 100 g lašinių, 1 svogūnas, 1 šaukštas grietinės, druskos.Gaminimas Bulvės nuskutamos, supjaustomos į 3—4 dalis ir verdamos. Išvirusios nusunkiamos ir sugrūdamos, supila..
Recepto vertinimas:
GauruotkiunkėIngridientai:5—6 bulvės, 300 g kiaulienos ar lašiniukų, 200 g džiovintų juodos duonos papenčių, vandens, druskos.Gaminimas Bulvės labai gerai nuplaunamos, išpjaunamos akutės ir neskustos supjaustomos skiltelėmis. Kiauliena ar lašiniai supjaustomi kubeliais, paspi..
Recepto vertinimas:
Vyniotinis su mėsaIngridientai:1,5 kg bulvių, stiklinė miltų, šaukštas sviesto, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai grietinės, 300 g virtos arba keptos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, pipirų, druskos.Gaminimas Bulves nuplauti ir išvirti su lupenomis. Paruošti įdarą. Mėsą per..
Recepto vertinimas: