Vyniotinis su mėsa

Ingridientai:
1,5 kg bulvių,
stiklinė miltų,
šaukštas sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės,
300 g virtos arba keptos mėsos,
2 svogūnai,
šaukštas aliejaus,
pipirų,
druskos.
Gaminimas
Bulves nuplauti ir išvirti su lupenomis. Paruošti įdarą. Mėsą permalti kartu su pakepintais aliejuje, smulkintais svogūnais, įberti pipirų, druskos. Atvėsintas bulves nulupti, permalti. Ant medinės lentos išminkyti bulvių masę su kiaušiniais, miltais, druska (kaip "Žemaičių" blynams). Tešlą sudėti ant šlapios drobės ir iškočioti 2 cm storio stačiakampį. Ant iškočiotos tešlos sudėti įdarą, pabarstyti petražolėmis, suvynioti ir užspausti galus. Su visa drobe vyniotinį atsargiai perdėti ant skardos, drobę ištraukti, viršų pabarstyti džiūvėsėliais, patepti grietine.

Kepti 30 min. karštoje orkaitėje. Kai iškeps, supjaustyti riekelėmis. Patiekti karštą su grietinės padažu ir daržovėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!