25 rezultatų ieškant "sirupa"
Virtas baltymų glajus Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 200 g miltinio cukraus, 3 baltymai, 1,/ stiklinės vandens, 0,5 citrinos sultys, 0,5 šaukšto acto. Gaminimas: Vandenį ir cukrų supilkite į maža puodelį ir uždengę pavirkite kol pasidarys tirštas sirupas. Tada supilkite vieną šaukšt..
Recepto vertinimas:
Virtas glajus Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 200 g cukraus, ¼ stiklinės vandens, 0,5 citrinos sultys. Gaminimas: Cukrų ir vandenį supilkite į puodelį, uždenkite ir virinkite, kol sutirštėja. Tada supilkite citrinos sultis ir sirupą atšaldykite įdėję į indą su šaltu vandeniu. Tad..
Recepto vertinimas:
Slyvų saldainiai Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1 kg cukraus, 1 stiklinė vandens, 1 citrina, 800 g džiovintų slyvų, 4 vafliai. Gaminimas: Slyvas išmirkykite, išimkite kauliukus ir sumalkite. Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą. Į sirupą dalimis dėkite slyvas, išspaustas citrinos s..
Recepto vertinimas:
Vafliai su slyvomis raudonajame vyne
Vafliai su slyvomis raudonajame vyne Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.125g smulkaus malimo rupių miltų 2.1/2 l pieno žiupsnelis druskos 3.1šaukštas sirupo [sirupą gali pakeisti medus] 4.2 tryniai 5.50g ištirpinto sviesto 6.100g varškės 7.50g sezamų [sezamų sėklas gali pakeisti malti ..
Recepto vertinimas:
Tortas SKRUZDĖLYNAS Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.4 – 5 kiaušiniai, 2.5 šaukštai grietinės, truputis druskos, miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines), pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus). Gaminimas: Iš visų produktų gerai išmink..
Recepto vertinimas:
Citrininis padažasIngridientai: 2 šaukštų citrinų sulčių 1/5 citrinos žievelės 2 stiklinių cukraus 6 kiaušinių trynių 2 stiklinių vandens Gaminimas: Išvirkite cukraus sirupą iš vandens ir pusės cukraus , berkite žievelę, sirupą iškoškite, supilkite jį į citrinos..
Recepto vertinimas:
Kriaušės romo padaže Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.400 g. kriaušių, 2.3 šaukštai cukraus, 3.3 kiaušiniai, 4.20 g. sviesto, 5.50 g. romo, 6.2 šaukštai bruknių uogienės, 7.vanilinio cukraus. Gaminimas: Puode ištirpinus sviestą, įberiama 2 šaukštai cukraus ir parausvinama. A..
Recepto vertinimas:
Agrastų uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1 kilogramas agrastų, 1 kilogramas cukraus, 2 stiklinės vandens, apelsinų žievelės, truputi cinamono. Gaminimas: Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių lie..
Recepto vertinimas:
Vyšnių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1k vyšnių, 1 stiklinė vandens, 1kg cukraus, apelsinų žievelių. Gaminimas: Paruoškite uogas - nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir išimkite kauliukus. Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sir..
Recepto vertinimas:
JUODŲJŲ SERBENTŲ KOMPOTAS Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 1 kg juodų serbentų uogų, 1 l vandens, 350-370 g cukraus Gaminimas: Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus di..
Recepto vertinimas:
VYŠNIŲ IR RAUDONOJO VYNO KOMPOTAS
VYŠNIŲ IR RAUDONOJO VYNO KOMPOTAS Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 3 kg vyšnių, 800 g cukraus, 1 l. vandens, 0,5 l raudonojo desertinio vyno. Gaminimas: Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame v..
Recepto vertinimas:
Šalta kivių sriubaIngridientai:1 l vandens 40 g cukraus pudros 4 gvazdikėliai 1 cinamono lazdelė 80 ml uogų sirupo 5 kiviai 100 g grietinėlės mėtų lapelių 375 g rabarbarų kiaušinių ir pieno mišinio 80 ml balto vyno 100 g braškiųGaminimasRabarbarus nuplauk..
Recepto vertinimas:
Rabarbarų ir uogų sriubaIngridientai:500 g rabarbarų 140 g cukraus pudros 250 ml balto vyno 250 g aviečių 500 g braškių 1 kiaušinio baltymas 10 g malto cinamono 50 g cukraus pudrosGaminimasRabarbarus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Prikaistuvyje ant mažos ugnies pakaitinkit..
Recepto vertinimas:
Kokteilis "Saulėlydis"Ingridientai:1. 70 ml vyšnių sirupo 2. 70 ml apelsinų sirupo 3. 70 ml degtinės 4. 3 gabaliukai ledo 5. papuošimui: kokteilinė vyšnia ir griežinėlis apelsinoGaminimas Į aukštą taurę sudėti ledo gabaliukus ir supilti vyšnių sirupą. Po to šaukšteliu per taurė..
Recepto vertinimas:
Persikų šerbetasIngridientai:20 porcijų: 1,5-2kg persikų, 1 citrinos sulčių, 250g cukraus, 1/4 l vandens, 1/4 l sauso putojančio vyno, mėtų lapelių papuošti.Gaminimas Šampano taures atšaldyti šaldytuve. Persikų minkštimą maišikliu sukti, kol pasidarys tyrė, pertrinti ..
Recepto vertinimas:
Manų saldėsis (chalva)Ingridientai:1 puodelis manų kruopų, 1 nedidelis pakelis sviesto, 1 puodelis cukraus (geriausia rudojo), 0,5 puodelis vandens, 0,5 puodelio razinų (nebūtinai). Gaminimas Į puodą įdėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Supilkite manų kruopas ir jas gerai maišykite ..
Recepto vertinimas:
Malaizijietiškas medaus pyragas (Lauros)
Malaizijietiškas medaus pyragas (Lauros)Ingridientai:210 g baltojo cukraus, 240 g vandens, 80 g sviesto, 6 kiaušiniai, 160 g kondensuoto pieno, 180 g miltų, 2,5 šaukštelio sodos, žiupsnelis maltų gvazdikėlių.Gaminimas Cukrų išlydykite iki karamelės ant vidutinio karštumo skylės. Tada ..
Recepto vertinimas:
Imperatoriaus pyragas (Torta imperial)
Imperatoriaus pyragas (Torta imperial)Ingridientai:1 valg. š. sviesto arba aliejaus (formai ištepti); ½-1 valg. š. miltų (formai pabarstyti); 260 g migdolų; ½ valinės ankšties; 6 kiaušiniai; Ant peilio galo druskos; 125 g cukraus; 1 arb. š. malto cinamono; 1 arb. š tarkuotos apelsino..
Recepto vertinimas:
Juodųjų serbentų kompotas (Ramunės)
Juodųjų serbentų kompotas (Ramunės)Ingridientai:1 kg. juodų serbentų uogų, 1 l. vandens, 350-370 g. cukraus. Gaminimas Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną si..
Recepto vertinimas:
Vyšnių ir vyno kompotas (Ramunės)
Vyšnių ir vyno kompotas (Ramunės)Ingridientai:3 kg. vyšnių, 800 g. cukraus, 1 l. vandens, 0,5 l. raudonojo desertinio vyno. Gaminimas Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą sk..
Recepto vertinimas:
CUKRAUS SIRUPASIngridientai:800g cukraus600ml vandensGaminimasĮ indą suberti cukrų, supilti vandenį, išmaišyti ir virti. Kai užverda, nugraibyti putas, perkošti ir dar apie 10 minučių pavirti. Atšaldyti, supilti į buteliuką, sandariai ..
Recepto vertinimas:
UOGŲ SIRUPASIngridientai:30 uogų, 100 lapų, 750g vandens1kg cukraus1 šaukštas citrinos rūgštiesGaminimasUžvirinti vandenį, sudėti uogas ir lapus. Virti 7 minutes, nukelti nuo ugnies, nukošti, įdėti cukrų ir ištirpinti. Pavirt..
Recepto vertinimas:
Trešnių sirupasIngridientai:1 l trešnių sulčių, 800 g cukraus, 3 g citrinų rūgštiesGaminimasTrešnių sultis pakaitinti, ištirpinti jose cukrų ir citrinų rūgštį, užvirti, nugraibyti putas ir, išpilsčius..
Recepto vertinimas:
Mėlynių sirupasIngridientai:3 kg mėlynių, 1 l vandens, 1,5 kg cukrausGaminimasPerrinktas ir nuplautas mėlynes užpilti vandeniu virti 5-8 min. Tuomet išspausti sultis, suberti cukrų ir virti 5 min., kartkartėmis nugraibant putas. Karštą sirup..
Recepto vertinimas:
Svarainių sirupasIngridientai:1 kg paruoštų svarainių, 0,6-1 kg cukrausGaminimasIšvalytus svarainius supjaustyti plonais griežinėliais, sumaišyti su cukrumi ir sudėti į stiklainį. Laikyti kambario temperatūroje, kol ištirps cukrus. Cuk..
Recepto vertinimas: