Rabarbarų ir uogų sriuba

Ingridientai:
500 g rabarbarų
140 g cukraus pudros
250 ml balto vyno
250 g aviečių
500 g braškių
1 kiaušinio baltymas
10 g malto cinamono
50 g cukraus pudros
Gaminimas

Rabarbarus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Prikaistuvyje ant mažos ugnies pakaitinkite 10 g cukraus pudros, kol susidarys karamelė. Atskieskite baltuoju vynu ir, toliau maišydami, kaitinkite. Į sirupą sudėkite rabarbarus ir avietes, virkite 10 minučių, tada nusunkite. Braškes perpjaukite pusiau ir sudėkite į sirupą. Iš kiaušinio baltymo, išplakto su cukraus pudra, suformuokite mažus kukulius. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite kukulius. Puodą uždenkite, po 10 minučių išimkite kukulius ir jais papuoškite sriubą. Cinamoną išmaišykite su 5 arbatiniais šaukšteliais cukraus pudros ir pabarstykite ant kukulių. Sriubą galite paruošti prieš dieną ir patiekti atšaldytą. Tuomet baltymų kukulius ant sriubos uždėkite prieš pat patiekdami. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!