Tradicinė pica su traškia plutele
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1.Pagrindui :
7 g džiovintų mielių
2 šaukšteliai cukraus
3/4 stiklinės šilto vandens
2 1/2 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
2.Picos viršui :
3/4 stiklinės pomidorų padažo
125g itališkojo saliamio dešros [supjaustytos griežinėliais ir tada supjaustytos plonais šiaudeliais]
2 šaukštai smulkinto šviežio baziliko
125g pjaustytų mažų pievagrybių
plonais griežinėliais supjaustytas svogūnas
1/2 žalios saldžiosios paprikos (smulkintos)
12 sunokusių alyvų be kauliukų, supjaustytų puselėmis
6 ančiuvių filė
stiklinė tarkuoto modzarelos sūrio
1/4 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite mieles ir cukrų, įmaišykite šilto vandens. Į dubenį persijokite miltus ir druską, supilkite mielių mišinį ir kruopščiai išmaišykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą minkykite 10 minučių arba tol, kol neliks gumulėlių ir ji pasidarys elanstinga. Iš tešlos iškočiokite skritulį, kuris tilptų į 30cm picos padėklą. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Picos pagrindą aptepkite pomidorų padažu ir ant viršaus sudėkite saliamio dešrą, baziliką, grybus, svogūną, pipirus ir alyvas. Tada dar išdėliokite ančiuvių gabalėlius, apibarstykite modzarelos ir parmezano sūriu. Kepkite 30 minučių
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!