Šampinjonų padažas
Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
7 pievagrybiai
2 šaukštai grietinės
2 gabaliukai sauso buljono
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
1 citrina
Gaminimas:
Pievagrybius išvirti 3 stiklinėse vandens, prieš tai jame ištirpdžius 1 šaukštą sviesto. Virti iki užvirimo ir dar 5-7 minutes. Išvirus nukošti. Grybus smulkiai supjaustyti. Kitame inde ištirpinti 1 šaukštą sviesto, pakepinti miltus, pilti 2 stiklines vandens, kuriame virė grybai, užvirti. Supilti grietinę, pagardinti norimais prieskoniais, suberti supjaustytus grybus, ir maišant pavirti dar 3-5 minutes. Skanaus!
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
o 2017-03-27 15:54:07
dar geresnis ir paprastesnis padazas- supjaustai smulkiai svoguna ir ant sviesto apkepini kelias min., tada sudedi supjaustytus sampinjonus ir baravyku sultinio 1-2 kubelius(priklauso nuo padazo kiekio), juoduju pipiru. Kai perkepa grybai ir ima mazet skyscio- pora saukstu miltu, staigiai ismaisyti ir kai nebesimato baltu miltu- pilt piena. Maisyt toliau, viskas tirsteja, ragaujam- jei reikia dadedam pipiru ar grybu sultinio, jei per tirsta- dapilam pieno. Mes visada toki daro prie kotletu ar makaronu. Vyras sake- ji viena galima valgyt.
Ms 2017-01-16 18:27:41
na receptas i domus tik vat Tuos kubelius I kuri padaza det ar su grybais virt Taip pat galetumet aprasyt ir kur ta citrina dedat salia patiekalo?? O miltus imi ant keptuves ir kepini Juozai :)
juozas 2012-09-29 15:20:41
kaip suprast pakepinti miltus?