21 rezultatų ieškant "lapai"

Daržovių balandėliai

Daržovių balandėliai Sudėtingumas: 4 Ingridientai: 12 bulvių, 5 – 6 stambios morkos, 1 svogūnas, 1 saliero šaknis su lapais, 1 stiklinė ryžių, 4 – 5 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas raudonųjų pipirų, druska, juodieji pipirai, kopūsto lapai, 10pomidorų. Gaminimas: Bulves ir ..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziška sriuba

Prancūziška sriuba Patiekalo šalis: Prancūzija Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 2 l vandens, 2 pomidorai, saliero šakelė, 125 g rūgštynių, 5 – 6 bulvės, 2pomidorai, 80 g sviesto, druska, pipirai, lauro lapai. Gaminimas: Porus, salierus, rūgštynes supjaustykite ir apkepkite svieste. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su česnaku

Bulvių sriuba su česnaku Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 7 – 8 bulvės, 1 salieras, 50 g. sviesto, nepilna stiklinė pieno, 1 kiaušinio trynys, 1 česnakas, 2 riekutės juodos duonos, druska, kmynai, susmulkinti petražolių lapai. Gaminimas: Bulves ir salierą supjaustykite, išvirkite pas�..

Recepto vertinimas: 0

Balandėliai

Balandėliai Ingridientai: 1 didelė kopūsto galva 800g faršo 1 stiklinė ryžių 1-2 galvos svogūnų įvairių prieskonių 1-2 kiaušiniai Tarkuotų morkų 1-2 stiklinės Padažui 1 stiklinė vandens 1-2 valg.šaukštai miltų 100g grietinės 50g tomatų pastos druskos pagal skon�..

Recepto vertinimas: 4

Makaronai su aguročiais

Makaronai su aguročiais Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 500 g aguročių, 100 ml alyvų aliejaus, 100 ml grietinės, 5-6 dideli bazilikų lapai, 500 g spagečių arba juostinių makaronų, vandens, druskos, tarkuoto sūrio.  Gaminimas: Supjaustykite agurotį 2 cm storio griežinėliais ir apk..

Recepto vertinimas: 0

Balandėliai su bulvių įdaru

Balandėliai su bulvių įdaruIngridientai: Kopūsto gūžė, 400 g bulvių, 150 g karštai rūkytos šoninės, 2 kiaušinių tryniai, 2 šaukštai smulkiai tarkuotų morkų, šaukštas sviesto, 3 šaukštai aliejaus, druskos, bulvių prieskonių. Gaminimas: Kopūstų lapus apvirti...

Recepto vertinimas: 0

Agurkinė su inkstais

Agurkinė su inkstaisIngridientai: 1 jaučio inkstai 1 jaučio liežuvis (nebūtinai) 3-4 rauginti agurkai (jokiu būdu ne marinuoti) 1/2 stiklinės perlinių kruopų 1-2 morkos 1 petražolės šaknis 1 nedidelis salieras 2 bulvės 2 svogūnai, susmulkinti žalumy..

Recepto vertinimas: 4

„Virintas vanduo“

„Virintas vanduo“ Sudėtingumas: 2 Ingridientai: Provanse ši sriuba vadinama Aigo-boulido ir, išskyrus sriubą iš kirvio, yra pati pigiausia, kokią tik galima išvirti. Puikiai tinka šaltą ir apsiniaukusią dieną, kartu su vaniliniais pyragaičiais desertui arba tada, kai norisi tik ..

Recepto vertinimas: 0

Salotos

Salotos Sudėtingumas: 1 Ingridientai: Lygiomis dalimis : špinatų lapai, dilgėlės, pienių lapai, 2-3 lapinės salotos, 1 kiaušinis, ridikėlių, užpilas - pagal skonį. Gaminimas: Dilgėles, pienes nuplikyti verdančiu vandeniu. Visas žalias daržoves suplėšyti, ridikėlius supja..

Recepto vertinimas: 0

Raudonos saldžiosios paprikos ir dilgėlių salotos

Raudonos saldžiosios paprikos ir dilgėlių salotosIngridientai:4-5 raudonos saldžiosios paprikos, 1 morka, 6-7 šaukštai sukapotų jaunų dilgėlių lapų, 1 šaukštas sukapotų mėtų lapų, 3-4 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas citrinų sulčių, maltų pipirų, druskos. Gaminimas Papriką n..

Recepto vertinimas: 4

Bulvienė su pienu

Bulvienė su pienuIngridientai:2—3 bulvės, 2—3 kopūsto lapai, 0,5l vandens, litras pieno, 1—2 morkos, 2 lauro lapai, druskos.Gaminimas Bulvės supjaustomos į 4—6 dalis, kopūstai — keturkampiais gabaliukais ir viskas verdama nedideliame kiekyje vandens. U..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių sriuba

Daržovių sriubaIngridientai:2—3 bulvės, 2—3 kopūsto lapai arba 150 g žiedinių kopūstų, morka, petražolės šaknis, svogūnas, 2 šaukštai konservuotų žaliųjų žirnelių, šaukštas aštraus pomidorų padažo arba pomidoras, 30 g riebalų.Gaminimas Stambiai sutarkuo..

Recepto vertinimas: 0

Šaltas jautienos kepsnys

Šaltas jautienos kepsnysIngridientai:1,5-2kg. jautienos filė, 2 morkos, burokėlis, 2 svogūnai, 1 poras, 2 lauro lapai, 2 veršio kojos, 2 šaukštai sviesto, salieras, 15 kvapiųjų pipirų.Gaminimas Jautiena išmušama, pasūdoma, prismaigstoma lašinukų ir paliekama valandai. Keptuve kaitina..

Recepto vertinimas: 0

Šventinė silkė

Šventinė silkėIngridientai:1 kg silkių, 2 šaukštai aliejaus, šaukštas acto, 1-2 šaukštai malto cinamono, stiklinė razinų, šaukštas cukraus, 10-15 gvazdikėlių, apie 300 g svogūnų, 5 lauro lapai, 10 kvapiųjų pipirų, vandens.Gaminimas Labai gerai išvalytos ir išmirkyto..

Recepto vertinimas: 5

Kalcioni su šviežiais kopūstų lapais

Kalcioni su šviežiais kopūstų lapaisIngridientai:300g picos tešlos, plakto kiaušinio glazūravimui, pomidorų, mairūno. Įdarui: 500g gūžinių kopūstų arba šviežių daržovių, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, 2 smulkiai supjaustytos svogūnų galvos, 440g konservuotų pomidorų (be k..

Recepto vertinimas: 0

Vynuogių lapuose marin. agurkai

Vynuogių lapuose marin. agurkaiIngridientai:Nedideli agurkai, vynuogių lapai. Marinatui: 1l vandens; 1 valg. š. druskos, 1 valg. š. cukraus, 1 arb. š. citrinos rūgšties, 1 skiltelė česnako, 1 valg. š. prieskonių mišinio agurkų marinavimui.Gaminimas Agurkus porai valandų pamer..

Recepto vertinimas: 0

Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)

Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)Ingridientai:6 porcijoms: 300 g karališkų krevečių (vietoj jų galima naudoti žuvį ar vištieną), 2 citrinžolės stiebai, supjaustyti mažais gabaliukais, 10 plėšytų kaffir žaliosios citrinos (arba paprastos žaliosios citri..

Recepto vertinimas: 4

Vištiena žaliajame kari padaže (Kaeng Khiao Wan Kai) (foto)

Vištiena žaliajame kari padaže (Kaeng Khiao Wan Kai) (foto)Ingridientai:6 porcijoms: 500 g vištienos krūtinėlės, 3 valg. š. čili padažo, ¼ stiklinės žuvies padažo, 200 g vieno kąsnio dydžio gabaliukais supjaustyto baklažano, Kaffir (arba paprastos) žaliosios citrinos lapai, 3 ra..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti agurkai (skanūs)

Marinuoti agurkai (skanūs) Ingridientai: 1.5 litro vandens 200 gramų 9% acto, 200 gramų cukraus, 2 valgomieji šaukštai druskos, pipirai, lauro lapeliai, krapai, juodųjų serbentų lapai, vyšnių lapai, česnakas (galima skiltelės ir lapus) Gaminimas Agurkus nuplauti į stiklai..

Recepto vertinimas: 3

Marinuoti agurkai

Marinuoti agurkaiIngridientai:Agurkai, kartieji pipirai, saldieji pipirai, lauro lapai, krapai, vyšnių ir serbentų lapai, krieno šaknis, trys šaukštai cukraus, trys šaukštai druskos,100 gramų acto.GaminimasĮ trijų litrų stiklainį sudėti agurkus ir visus prieskonius. Viską užpilti ver..

Recepto vertinimas: 0

Chašlama

Chašlama Ingridientai: avienos arba jautienos - geriau su kaulu, bus skaniau, šviežių pomidorų, didesnė svogūno galva, prieskoniai - juodieji, raudonieji pipirai, lauro lapai, druskos Gaminimas Mėsą supjaustyti gabalais, svogūną perpjauti. Į katilo, dugną dėti pomidorus ant vir..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: lapai