Kalcioni su šviežiais kopūstų lapais
Ingridientai:300g picos tešlos,
plakto kiaušinio glazūravimui,
pomidorų,
mairūno.
Įdarui:
500g gūžinių kopūstų arba šviežių daržovių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 smulkiai supjaustytos svogūnų galvos,
440g konservuotų pomidorų (be konservavimo skysčio),
2 česnako galvutės,
0,5 šaukštelio džiovinto mairūno,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Iš kopūsto išpjaukite kotelį (jo neprireiks). Gerai nuplaukite kopūsto lapus, juos sudėkite į platų puodą, užpilkite trupučiu vandens (vanduo turi šiek tiek apsemti lapus) ir virkite 10 – 15 minučių, kol lapai suminkštės. Nupilkite vandenį ir smulkiai supjaustykite kopūsto lapus. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol svogūnai suminkštės. Supjaustykite pomidorus ir česnakus ir sudėkite juos į puodą. Įdėkite mairūno, druskos ir pipirų.
Mišinį kaitinkite ant ugnies apie 20 minučių, kol jis sutirštės. Aliejumi sutepkite dvi kepimo skardas. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Iškočiokite abu tešlos gabalus į 25 cm skersmens paplotėlius, apibarstykite juos miltais. Tešlos paviršių apšlakstykite trupučiu aliejaus. Sudėkite gautą įdarą ant tešlos paplotėlių taip, kad įdaras būtų išdėstytas ant vienos paplotėlio pusės (kitą paplotėlio pusę palikite tuščią). Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, po to perlenkite tešlą taip, kad įdaras atsidurtu lyg voke. Tešlos kraštus atidžiai sulipinkite šakute. Sudėkite tešlą į kepimo skardą, ištepkite kiaušiniu ir peiliu padarykite 2 – 3 įpjovas, kad įdaras galėtų “kvėpuotiâ€. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių). Iškeptą patiekalą papuoškite pomidorais ir mairūnu.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!