24 rezultatų ieškant "grietineje"

Meduolinis tortas su varške

Medų kelis kartus pakaitiname dubenėlyje, kad patamsėtų. Trynius ištriname su cukrumi ir į juos supilame atvėsusį medų, prieskonius, grietinėje išmaišytą sodą, miltus. Tešlą supilame į tortine formą ir kepame 30-40 min. 180-200°C temperatūros orkaitėje. Varškę kremui permalam..

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų bokšteliai

Nuvalius svogūnus, nupjauti viršūnes. Taip paruoštus svogūnus pavirinti grietinėje, po to juos suskirstyti į vis mažėjančius svogūnėlius. Į mėsą įdėti smulkiai pjaustyto svogūno , įmušti kiaušinį, prieskonius, druskos ir sumaišyti. Keptuvėje svieste pakepinti mėsos masę. P..

Recepto vertinimas: 0

Kelmutis

Sviesta istriname su cukrumi, imusame kiausinius, dedame kakava. Grietineje ismaisome soda ispaudziame citrinos sulciu. Nugesinta soda dedame i mase, dedame miltus ir ismaisome. 2 val laikome saltai. Atvesusia tesla padaliname i 4-5 gabalelius iskociojame i apskritimus. Dedame kepti... Kremui griet..

Recepto vertinimas: 0

Negro pilvas

Kiausiniai isplakami su cukrumi. Grietineje nugesinama soda. Visa si turini sumaisome dedame kakava ir miltus. Ismaisome. val palaikome saltai. Is teslos darome 3 lakstus ir kepame 200 cC temperaturoje. Iskiapusius lakstus pertepame. Isbrinkiname zelatina, jogurta isplakame, sudedame zelatina ir pe..

Recepto vertinimas: 4

Svogūnų laiškai grietinėje

Nupjauti svogūnų laiškai supjaustomi, užpilami grietine, apibarstomi krapais, druska, cukrumi. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Ridikėliai su kiaušiniais grietinėje

Ridikėliai supjaustomi griežinėliais, pridedama svogūnų laiškų, užpilama grietinės, druskos, išmaišoma. Viskas sudedama į salotinę, puošiama virto kiaušinio skiltelėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

Kepti baravykai grietinėje

Bulvės pjaustomos kubeliais ir kepamos riebaluose, kol beveik suminkštėja. Tada sudedami juostelėmis pjaustyti grybai ir kepami kol suminkštėja. Paskui pridedama svogūnų, pakepinama, pabarstoma miltais, dar pakepinama, pridedama pipirų, druskos, užpilama grietine ir pavirinama 5 -10 minu..

Recepto vertinimas: 2

Baravykai grietinėje

Baravykus apvalyti ir apvirti. Į keptuvę įpilti 1 stiklinę grietinės, sudėti nusausintus baravykus, grieižinėliais supjaustyti svogūnus, druską, viską uždengti ir troškinti 5-10 min. Patiekiant užbarstyti krapų ar petražolių susmulkintų lapelių. Skanu valgyti su ..

Recepto vertinimas: 0

Karpis troškintas grietinėje

Sumaisome degtine, likeri ir sultis. Sudedame ledus ir susmulkintus vaisius. Papuosiame citrinos ar karambolos riekele...

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas, troškintas grietinėje

Išdarinėtas viščiukas supjaustomas į 4 dalis, pasūdomas. Druskai gerai įsigėrus, viščiukas nušluostomas, apibarstomas miltais ir apkepinamas svieste kartu su svogūno griežinėliais. Įpylus stiklinę karšto vandens, troškinama, kol mėsa suminkštėja. Paskui ji užpilama grietine, i..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių ir mėsos troškinys su kava

Išpjausčius iš mėsos plėves, supjaustyti ją 2 cm kubeliais, apkepinti troškintuve įkaitintuose riebaluose ir apibarstyti druska. Kartu pakepinti žiedais supjaustytus svogūnus, supilti kavą. Troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, sudėti pusiau arba į keturias dalis perpjauta..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėje virtas viščiukas

Viščiuką išdarinėti, išplauti,išimti kaulus, mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir dėti į verdančią grietinėlę.Morkų griežinėlius, smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste. Išmirkytas pupeles(pasūdytas)virti ant lengvos ugnies kartu su mėsa, morkomis ir svogūnai..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas "nėgriukas"

Visus ingedientus gerai ismaišyti,sodą dėti nugesintą grietinėje. Kepti apie 30 min. ..

Recepto vertinimas: 0

Antis, įdaryta bulvėmis

Antis išdarinėjama, gerai išplaunama, įtrinamą druska ir kmynais. Virtos bulvės, skilvis, širdis sumalama mėsmale, kepenėlės supjaustomos juostelėmis. Svieste ar anties riebaluose pakepinami kapoti svogūnai, sudedamas mairūnas, kiaušinis, pyrago džiūvėsėliai, grietinė, pasūdom..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušiniai, virti grietinėje

Dubenėlyje užvirinama grietinė, pasūdoma, suleidžiami kiaušiniai be lukštų ir išverdami. Išvirę kiaušiniai užbarstomi smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, krapais ar kitokiais žalumynais. Patiekiami tame pačiame inde, kuriame virė. Valgoma su bulvėmis, miežinių kruopų ar k..

Recepto vertinimas: 5

Kaimiški džiūvėsėliai

Tešla gaminama kaip pagerintam mieliniam pyragui, tik nededama riebalų. Iš pakilusios tešlos iškočiojamas 2 cm storio paplotis ir stikline išspaudžiami skrituliukai. Pastarieji po 2 sudedami vienas ant kito, prieš tai storai patepus minkštais riebalais. Kai pakyla, kepama 25—30 min. I..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėje apkeptas karosas

Paruošti nepjaustyti karosai apibarstomi druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojami miltuose ir karštuose riebaluose apkepinami, kol parusvės. Paskui sudedami į gilesnį emaliuotą keptuvą, užpilami grietine, pabarstomi tarkuotu fermentiniu sūriu, svieste pakepintais miltais, pyrago d..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėje troškinti baklažanai

Parinkti baklažanus vienodo dydžio, supjaustyti griežinėliais 1,5 cm storio, pabarstyti druska ir pipirais ir palaikyti po svoriu ir leisti nubėgti sultims. Po to pavolioti miltuose ir pakepinti ant silpnos ugnies. Žiedais pjaustytus svogūnus taip pat pakepinti aliejuje ir įdėti smulk..

Recepto vertinimas: 0

Silkė grietinėje

Silkę supjaustyti smulkiais gabalėliais, virtas morkas - kubeliais, agurkus - juostelėmis. Svogūnus nupilti verdančiu vandeniu ir supjaustyti žiedeliais. Išmaišyti grietinę ir grietinėlę su majonezu, pipirais, užpilti silkę. Patiekti po 15 min. ..

Recepto vertinimas: 0

Grybai grietinėje

Grybus kruopščiai nuvalyti, supjaustyti, sudėti į troškintuvą. Svogūną susmulkinti, pakepinti svieste, suberti į grybus. Įpilti 2-3 šaukštus vandens, suberti prieskonius, uždengti ir troškinti, kol grybai suminkštės. Paskui užpilti grietine, išmaišyta su miltais ir dar patroški..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėje troškinti kalmarai

Šiaudeliais supjaustyti virtus kalmarus. Juos pabarstyti druska, pipirais ir apvolioti miltuose. Apkepti svieste iki kol įgaus gražią geltoną spalvą. Kalmarus perdėti į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę dėti pusgriežinėliais supjaustytus svogūnus ir juos kepti. Pakepintais svo..

Recepto vertinimas: 5

Varlių kojelės grietinėje

Per trintuvę pertrinus svogūną sumaišyti su sviestu ir miltais. Įpilti vyno į padažą, įmesti kojeles, įdėti druskos, pipirų, ir virti 15 min. Poto įdėti grietinę, smulkiai pjaustytą žalumą ir citrinos sultis. Patiekalą valgyti karštą. ..

Recepto vertinimas: 0

GRIETINĖJE TROŠKINTI KALMARAI

Siaudeliais supjaustyti virtus kalmarus. Juos pabarstyti druska, pipirais ir apvolioti miltuose. Apkepti svieste iki kol igaus grazia geltona spalva. Kalmarus perdeti i inda, kuriame troskinsite, o i keptuve deti pusgriezineliais supjaustytus svogunus ir juos kepti. Pakepintais svogunais uzpilti kal..

Recepto vertinimas: 0

GRIETINĖJE TROŠKINTAS KARPIS

Zuvi nuskusti, isskrosti ir nuplauti. Puoda iskloti svoguno, morkos, petrazoles griezineliais. Ant ju sudeti karpio gabalelius ir uzpilti stikline vandens. Pavirus 10 min. prideti sviesto, grietines, druskos ir apie valanda troskinti. Reikia stebeti, kad zuvis neprisviltu. Baigiant virti, puoda su z..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: grietineje