Sūrio kepsnys su špinatų padažu ir salotomis „Freese“

Ingridientai:
Kepsniui:
30 g fermentinio sūrio
1 kiaušinio
30 g duonos džiūvėsėlių
20 ml aliejaus (kepti)
5 g salotų „Freese“ (papuošti)

Padažui:
50 g šaldytų špinatų
30 g ropinių svogūnų
20 g alyvuogių aliejaus
grietinėlės
druskos
maltų juodųjų pipirų
Gaminimas

Sutarkuoti fermentinį sūrį, įdėti ¼ kiaušinio ir suformuoti apskritos formos kepsnį. Pavolioti plaktame kiaušinyje, tada džiūvėsėliuose, tą patį pakartoti dar kartą. Dėti į įkaitusią keptuvę ir kepti aliejuje ant mažos ugnies, kol gražiai pagels iš abiejų pusių.
Svogūnus ir špinatus apkepti aliejuje, įpilti grietinėlės, įberti druskos ir pipirų. Viską supilti į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
Tuniso avienos ir špinatų apkepas su kuskusu bei karamelinio balzaminio acto padažu
Į virtuvinį smulkintuvą sudėti špinatus (skysčio nuspausti nereikia), viską sutrinti iki vientisos masės, sudėti maltą avieną, kiaušinį, prieskonius, žoleles, sumaišyti iki vientisos masės.
Daržoves smulkiai supjaustyti kubeliais ir apkepti ant aliejaus, ataušinti.
Ataušintas daržoves sumaišyti su kruopomis, užberti druskos ir pipirų, užpilti verdančiu vandeniu (sultiniu). Ataušinti iki 40o C, suberti tarkuotą sūrį, įmušti kiaušinį.
Patepti skardą aliejumi, supilti paruoštą kuskuso masę vienu sluoksniu, ne aukštesniu nei 3 cm. Ant viršaus sudėti paruoštą avienos masę. Kepti orkaitėje 140–150o C 50–60 min. (kol viršus apkeps).

Padažas:
sumaišyti komponentus ir pa

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!