Tortas Meilės žiedai

Ingridientai:
Tešlai:
6 kiaušiniai,
260 g cukraus,
6 šaukštai verdančio vandens,
300 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Kremui:
200 g sviesto,
1 indelis kondensuoto pieno,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 apelsino nutarkuota žievelė,
1 apelsino sultys,
2 šaukštai romo arba konjako.

Lakštų sulaistymui:
2 apelsinų sultys,
1 šaukštas cukraus,
2-3 šaukštai romo arba konjako.

Papuošimui:
400 g grietinėlės,
4 šaukštai cukraus,
2 pakeliai grietinėlės standiklio
valgomųjų dažų,
konditerinių karoliukų.
Gaminimas
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą, iškepame tris širdelės formos lakštus ir atvėsiname.
Kremui sviestą išsukame su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome apelsino žievelę,
sultis ir romą.
Paruoštu kremu pertepame biskvitinius lakštus, 2 ir 3 lakštą sulaistydami apelsinų sulčių, cukraus ir romo mišiniu. Likusiu kremu aptepame torto šonus ir viršų. Paliekame nakčiai šaltai.
Tortą puošiame plakta pasaldinta grietinėle, dalį jos nudažę valgomaisiais dažais. Baigiame puošti konditeriniais karoliukais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!