Sluoksniuotas pyragas

Ingridientai:
250g margarino arba sviesto,
4 tryniai,
1 šaukštas miltinio cukraus,
1 šaukštelis sodos,
1/2 stiklinės grietinės,
1/2 kg miltų,
2 šaukšteliai kakavos,
6 baltymai,
6 šaukštai cukraus,
vanilinio cukraus,
250g slyvų arba obuolių košės.
Gaminimas
Margarinas išsukamas, įmušami tryniai, suberiamas miltinis cukrus ir gerai išmaišoma. Tada supilama soda, sumaišyta su grietine, ir miltai. Užminkoma tešla. Atskiriamas 1/3 tešlos, į ją suberiama kakava ir gerai suminkoma. Visa tešla 1—2 val. laikoma šaldytuve.
Prieš kepant 2/3 baltos tešlos iškočiojama ir įtiesiama į pergamentu išklotą tortinę formą. Ant jos sukrečiama košė ir vienodai paskirstoma. Ant košės stambiai užtarkuojama tamsi tešla (su kakava). Tada standžiai išplakami baltymai su cukrumi ir paskleidžiami ant tamsios tešlos. Ant baltymų užtarkuojama paliktoji balta tešla. Kepama 45—50 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!