Plikytų špinatų salotos

Ingridientai:
6 porcijos

1/2 prancūziškos duonos kepalėlio,
45 ml (3 šaukštai)
alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelė,
2 kietai virti kiaušiniai,
500 g šviežių špinatų,
250 g sluoksniuotos
šoninės gabaliukų,
75 ml (5 šaukštai)
raudonojo vyno acto.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Duoną supjaustykite plonomis riekelėmis, patepkite jas alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite keptuvėje.Nulupkite česnako skiltelę, perpjaukite pusiau ir įtrinkite ja duonos riekeles.

Kietai išvirkite kiaušinius ir juos nulupkite. Baltymus atskirkite nuo trynių; baltymus supjaustykite smulkiais kubeliais, o trynius pertrinkite. Nuplaukite špinatų lapus ir sudėkite juos į dubenį. Šoninę supjaustykite juostelėmis, pakepinkite keptuvėje 3-5 minutes.

Šoninės riebalus su šonine užpilkite ant špinatų. Įpilkite į keptuvę acto ir pavirkite 1 minutę. Supilkite į dubenį. Salotas sudėkite į atskiras lėkštes, apibarstykite kiaušinio baltymu ir tryniu, patiekite su duonos skrebučiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!