23 rezultatų ieškant "uogos"
Moliūgų sriuba su kepintomis vėžių uodegėlėmis
Moliūgų sriuba su kepintomis vėžių uodegėlėmis Sudėtingumas: 5 Ingridientai: Kepintų vėžių uodegėlių 200 g valytų vėžių uodegėlių ½ smulkintos aitriosios paprikos 2 sutrintos česnako skiltelės druskos ir pipirų 2 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus Išmaišykite vi..
Recepto vertinimas:
Viščiukas džiuvėsėliuose (FRI)
Viščiukas džiuvėsėliuose (FRI) Sudėtingumas: 4 Ingridientai: 180 g viščiuko, 4 g miltų, 0,1 kiaušinio, 20 g pyrago, 12 g riebalų, 7 g sviesto, 150 g priedo, žalumynų, druskos. Gaminimas: Virtą viščiuką sukapokite gabalais, apvoliokite miltais, suvilgykite kiaušinio-pieno mišinyj..
Recepto vertinimas:
Nevirtas uogų kompotas Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 200 g žemuogių, 100 g braškių, 100 g konservuotų slyvų, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 litro vandens, 1 stiklelis vyno. Gaminimas: Vanduo su cukrumi užvirinamas ir atšaldomas. Uogos nuvalomos, nuplaunamos ir apdžiovinamos. Braškės ir s..
Recepto vertinimas:
Paskrudintos uogos Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 400 g šviežių arba šaldytų uogų, pvz., mėlynių 200 ml liesos grietinės 75-100 ml geltonojo cukraus Gaminimas: Nustatykite 250° temperatūrą. Sudėkite uogas į 4 kepti orkaitėje tinkančias formeles. Užtepkite ant jų liesos grietin�..
Recepto vertinimas:
Pikantiškas kepsnys Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg avienos arba jautienos 1 stiklinė acto 1 stiklinė raudonojo vyno 3 kadagio uogos 1 svogūnas lauro lapelis 5 šaukštai aliejaus šalavijų lapelių 1 šaukštas taukų žiupsnelis pipirų, druskos Gaminimas: Vynas su actu užvirinami, sude..
Recepto vertinimas:
Vaisiai su plakta grietinėle Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 500 g vaisių ar uogų, 100 g cukraus, 1 stiklinė plaktos grietinės. Gaminimas: Vaisiai nulupami ir supjaustomi skiltelėmis, uogos perrenkamos, nuplaunamos, didesnės uogos supjaustomos. Galima imti vienodos rūšies uogas ar vaisius ..
Recepto vertinimas:
Uogos su medumi Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 1.500 g uogų, 2.200 g medaus, 3.100 g riešutų Gaminimas: Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt ..
Recepto vertinimas:
Uogos su pienu Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 1.500 g uogų, 2.100—200 g miltinio cukraus,3.0,5 litro pieno ar grietinėlės. Gaminimas: Uogos perrenkamos, nuplaunamos, sudedamos į stiklinį pusdubenį, pabarstomos miltiniu cukrumi ir užpilamos pienu arba grietinėle. Taip paruošiamos bra�..
Recepto vertinimas:
Braškių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 2 Ingridientai: Braškės - 1 kilogramas, Cukrus - Cukrus1 kilogramas, Vanduo - vandens 1 stiklinė Gaminimas: Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dė..
Recepto vertinimas:
Erškėtuogių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 2 kilogramai erškėčio (erškėtrožės) uogų, 1 lašas vandens, 1kg cukraus Gaminimas: Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus i�..
Recepto vertinimas:
Juodųjų serbentų uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg juodųjų serbentų, 1kg cukraus, 2 stiklinės vandens. Gaminimas: Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms. N..
Recepto vertinimas:
Mėlynių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg mėlynių, 1kg cukraus, citrinos žievelės. Gaminimas: Uogos perrenkamos, nutraukomi koteliai, ir nuplaunamos. Po to suberiamos į dubenį, sluoksniuojant su cukrumi. Po 24 val., kai atsiranda sulčių, tame pačiam..
Recepto vertinimas:
Raudonųjų serbentų uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1kg raudonųjų serbentų, 1.2kg cukraus. Gaminimas: Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama..
Recepto vertinimas:
Spanguolių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg spanguolių, 1kg cukraus, citrinų žievelių. Gaminimas: Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkš..
Recepto vertinimas:
Šermukšnių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kgšermukšnių, 1kg cukraus, 3 stiklinės vandens. Gaminimas: Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų — pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušalt�..
Recepto vertinimas:
Žemuogių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg žemuogių, 1kg cukraus. Gaminimas: Žemuogės perrenkamos, nuplaunamos, užberiamos cukrumi ir laikomos, kad atsirastų sulčių. Kitą dieną uogos ir sultys supilamos į puodą, ir uogienė verdama, graibant puta..
Recepto vertinimas:
Žvėrienos troškinysIngridientai:4—5 žalios bulvės, 400 g žvėrienos (briedienos, stirnienos, šernienos ar kt.), stiklinė pupelių, 2 svogūnai, morka, 2 obuoliai, 50 g sviesto ar margarino, 3 kadagio uogos, druskos, vandens.Gaminimas Žvėriena supjaustoma gabaliukais ir nak..
Recepto vertinimas:
Desertas " Vaivorykštė"Ingridientai:Aviečių kremui: 50 g aviečių uogų, 200 g grietinėlės (35 proc. riebumo), 50 g cukraus, 10 g želatinos. Šaltalankio kremui: 50 g uogų, 200 g grietinėlės, 70 g cukraus, 10 g želatinos, 50 g vandens. Šokoladiniam kremui: 200 g grietinėlės, 50 g cukr..
Recepto vertinimas:
Vaisiai drebučiuoseIngridientai:3 obuoliai, 10 slyvų, 1 stiklinė aviečių, žemuogių ar vyšnių, 3 kriaušės, 3 arbatiniai šaukšteliai želatinos, 3 valgomieji šaukštai cukraus, 3 stiklinės vandens, 1 g citrinos rūgšties.Gaminimas Nulupti ir susmulkinti obuoliai bei kriaušės 10 min...
Recepto vertinimas:
Uogos ir vaisiai su plakta grietinėle
Uogos ir vaisiai su plakta grietinėleIngridientai:2 porcijos 200 ml 35 proc. grietinėlės, šaukštas cukraus, šaukštas citrinų sulčių, apelsinas, 2 šaukštai tarkuoto juodojo šokolado, 120 g miško uogų, mėtų šakelių papuošimui.Gaminimas Į grietinėlę suberiame cukrų, supilame c..
Recepto vertinimas:
Kaitinti vaisiai ir uogos su sultimis ir romu
Kaitinti vaisiai ir uogos su sultimis ir romuIngridientai:3 bananai,2 apelsinai, 1 kriaušė, 6,5 l braškių,1 stiklinė mėlynių,sauja migdolų branduolių, gabalėlis kokoso, 1 stiklinė cukraus,2 stiklinės apelsinų sulčių, 100 g ro..
Recepto vertinimas:
Persikų tortas su maskarponės (arba rikotos) sūriu
Persikų tortas su maskarponės (arba rikotos) sūriu Ingridientai: 200 gramų sviestinių sausainių, 80 gramų sviesto, 30 gramų želatinos, 350 gramų maskarponės sūrio (kaip grietinėlė, labai kaloringas ir gana brangus) arba 350 gramų rikotos sūrio (primena varškės-grietinėlės ..
Recepto vertinimas:
SPANGUOLIŲ PYRAGĖLIAIIngridientai:Indelis kremo "Rududu",Pakelis ar du apvalių vaflių,Pakelio raudonos spalvos žele,Spanguolių (iš bėdos jas galima pakeisti kitokiomis uogomis)GaminimasPlačiu peiliu ant vaflių užtepamas sluoksnis "Rududu". Lakštai suslėgiami, sudėdami į uždaromą met..
Recepto vertinimas: