Įdarytos bulvės (Pommes de terre farcies)

Ingridientai:
18 vidutinio dydžio bulvių,
350 g morkų,
1 saliero šakelė,
350 g špinatų,
kuokštelis svogūnų laiškų,
kuokštelis kervelių,
1 indelis grietinėlės,
30 g lašišos ikrų,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Bulves nuplaukite ir 10 minučių pavirkite greitpuodyje. Nuskuskite morkas, nulupkite saliero šaknį; supjaustykite gabaliukais, maždaug 10 minučių pavirkite garuose. Špinatus nuplaukite, nupjaukite lapus; 2 minutes pavirkite sūdytame vandenyje; išgriebkite, nuvarvinkite. Morkas, salierus, špinatus sugrūskite atskiruose dubenėliuose.

Pasūdykite, įberkite pipirų. Bulves nusausinkite, nupjaukite viršų, išskobkite duobutes. 6 bulves įdarykite morkų koše, papuoškite nesupjaustyta morka ir kervelių šakelėmis. Kitas 6 bulves įdarykite salierų koše, likusias 6 įdarykite špinatų koše. Papuoškite šaukštu grietinėlės, lašišos ikrais, svogūnų laiškais.

Pastaba. Kad patiekalas būtų maistingesnis, į bulves galima įmušti kiaušinį ir pakepinti ant grilio.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!