Orkaitėje keptas karpis

Ingridientai:

1 šviežias karpis (apie 1,5 kilogramo),
2,5 šaukšto miltų,
250 gramų grietinės,
1/3 stiklinės tarkuoto sūrio,
druskos, prieskonių žuvims balto vyno

Gaminimas

Išvalytą ir nuplautą karpį įtriname prieskoniais ir druska. Įdedame karpį į plačią, plokščiu dugnu lėkštę ir įpilame vyno tiek, kad pusė karpio būtų apsemta ir pastatome į šaldytuvą 12 valandų. Paskui išimame karpį iš vyno ir dedame į kepimo skardą, kepame orkaitėje 30 minučių, kuri yra įkaitinta iki 180 laipsnių temperatūros. Tada karpį apipilame grietine sumaišyta su miltais, pabarstyti tarkuotų sūriu ir kepti dar 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!