20 rezultatų ieškant "pasterizuoti"
Ledai su cinamonu ir šiltomis obuolių sultimis
Ledai su cinamonu ir šiltomis obuolių sultimis Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 2 kiaušiniai (pasterizuoti) 70 g cukraus 1 šaukštelis vanilinio cukraus 1 šaukštelis malto cinamono 200 ml grietinėlės obuolių sultims: 100 ml vandens 100 ml koncentruotų obuolių sulčių 70 g cukraus 1 obuoly..
Recepto vertinimas:
Salotos žiemaiIngridientai:3kg pomidorų, 2kg morkų, 1kg svogūnų, žiedinis kopūstas, 0,5kg paprikos. MARINATAS 1,5 stiklinės aliejaus, 0.5 stiklinės acto, 1 stiklinė cukraus, lauro lapai, j.pipirai, žirneliai.Gaminimas Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, papr..
Recepto vertinimas:
Cukinijų ir svogūnų salotos (Ramunės)
Cukinijų ir svogūnų salotos (Ramunės)Ingridientai:1,5 kg cukinijų, 2 aitriosios paprikos, 150 g raudonųjų svogūnų. Marinatui: 440 ml vandens, 125 ml acto (8 proc), 40 g cukraus, 25 g prieskonių konservuotoms daržovėms.Gaminimas Cukinijas nuplauti. Pusę jų sutarkuoti stambia tarka, li..
Recepto vertinimas:
Konservuoti agurkai su patisonais (Ramunės)
Konservuoti agurkai su patisonais (Ramunės)Ingridientai:1 l. stiklainiui: 450 g nedidelių agurkėlių, 150 g patisono, skiltelė česnako, krieno lapas, krapų, petražolės šakelė, 2 gvazdikėliai, keli kvapieji pipirai. Marinatui: 1 l. vandens, 40 g. druskos, 50 g. cukraus, šaukštas ac..
Recepto vertinimas:
Konservuoti ankštiniai pipirai
Konservuoti ankštiniai pipiraiIngridientai:1kg. raudonų arba žalių ankštinių pipirų, 2 ankštys aitriųjų pipirų, 6 skiltelės česnako, keletas krapų šakelių, šaukštelis kvapiųjų pipirų, 3-4 lauro lapeliai, 30g. druskos, 1l. vandens.Gaminimas Ankštinius pipirus nuplauti ir..
Recepto vertinimas:
Marinuoti agurkai su paprikomis (Ramunės)
Marinuoti agurkai su paprikomis (Ramunės)Ingridientai:3 kg agurkų 750 g paprikų, 3 šaukšteliai garstyčių sėklų. Marinatui: 1 l. vandens, 300 ml 9 proc. acto, 3-4 šaukštai cukraus, 2-3 šaukštai druskos, 6 laurų lapeliai, 6-8 kvapieji pipirai.Gaminimas Agurkus nulupti, perpjauti pusiau..
Recepto vertinimas:
''KAPARĖLIAI'' IŠ NASTURTŲ SĖKLŲ
''KAPARĖLIAI'' IŠ NASTURTŲ SĖKLŲIngridientai:500g žalių nasturtų sėklų0,5 stiklinės 9 proc. spirito acto arba 2 stiklinės vyno acto100g cukraus3 gvazdikėliai2,5cm ilgio cinamono gabaliukas1 šaukštelis druskos3..
Recepto vertinimas:
MARINUOTI POMIDORAI SU GARSTYČIOMIS
MARINUOTI POMIDORAI SU GARSTYČIOMISIngridientai:Užpilui: 1l vandens0,5 stiklinės acto40g druskos60g cukrausĮ 1l talpos stiklainį:1 šaukštelis garstyčių sėklų9 kvapniojo pipiro žirneliai2 lauro lapaipomidorųGaminimasVandenį už..
Recepto vertinimas:
MARINUOTI AGURKAI IR PATISONAI
MARINUOTI AGURKAI IR PATISONAIIngridientai:1l stiklainiui: 450g nedidelių agurkėlių150g patisono1 skiltelė česnakokrieno lapas, krapų, petražolės šakelė2 gvazdikėliai3 žirneliai juodųjų pipirųMarinatui: 1l vandens40g druskos5..
Recepto vertinimas:
SŪDYTI AGURKAI SU RAUDONAISIAIS SERBENTAIS
SŪDYTI AGURKAI SU RAUDONAISIAIS SERBENTAISIngridientai:1 litro stiklainiui600g agurkų150g raudonųjų serbentų60g druskos250g vandens1 svogūnas2 skiltelės česnakokrienų lapų, krapų, estragono, baziliko3 juodieji pipirai2 gvazdikėliai1 lauro l..
Recepto vertinimas:
MARINUOTI SVOGŪNAIIngridientai:4 kg mažų svogūnų ropučių180 g cukraus105 g druskos520 g 9% acto1,5 g cinamonolauro lapų 1,5 l vandensGaminimasGeriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuot..
Recepto vertinimas:
SLYVOS ACTEIngridientai:1 kg mėlynų slyvų1 stiklinė vyno acto500 g cukraus1 cm ilgio cinamono lazdelės5 gvazdikėliaiGaminimasSlyvas nuplauti, perpjauti per pusiau ir išimti kauliukus arba palikti slyvas sveikas, bet jas subadyti ir sudėti į stiklainiukus...
Recepto vertinimas:
MARINUOTI AGURKAIIngridientai:apie 2 kg agurkų1 vidutinio dydžio krieno šaknis1 vidutinio dydžio morka3-5 skiltelės česnakokrapųMarinatui:1 l vandens0,5 stiklinės acto3 šaukštai cukraus1,5 šaukšto druskos2 vidutinio dydžio svogūna..
Recepto vertinimas:
MARINUOTI ČESNAKAIIngridientai:1l vandens, 1 šaukštas druskos, 2 šaukštai cukraus, 300 ml acto, česnakų galvučių.GaminimasČesnakus nulupame ir sudedame į mažus stiklainiukus. Užpilame karštu marinatu, po to stiklainius 3-5 minutes..
Recepto vertinimas:
Mėlynių kompotasIngridientai:1 l vandens, 300 g cukrausGaminimasPerrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvėtų vanduo. Į paruoštus stiklainius suberti uogas. Išvirti sirupą, juo užpilti uogas. Pasterizuoti 80° C temperatūroje 1 l ..
Recepto vertinimas:
Mėlynės savo sultyse be cukraus
Mėlynės savo sultyse be cukrausIngridientai:***GaminimasUogas perrinkti, nuplauti ir suberti į švarius stiklainius. Šviežiai išspaustas mėlynių sultis pakaitinti iki 60-70° C ir užpilti ant uogų. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais ir..
Recepto vertinimas:
Mėlynės šaltanosiamsIngridientai:1 kg mėlynių, apie 150-200 g cukraus.GaminimasUogas perrinkti, nuplauti ir leisti vandeniui gerai nuvarvėti. Vandeniui nuvarvėjus, mėlynes supilti į emaliuotą indą sluoksniuojant su cukrumi ir 1-1,5 vai. palaikyt..
Recepto vertinimas:
Marinuotos trešnėsIngridientai:1 kg trešnių, 800 g cukraus, 1/2 stiklinės vyšnių lapų trauktinės, 2 g citrinų rūgšties, stiklinė vandens.GaminimasVieną stiklinę trešnių lapų supjaustyti juostelėmis, už..
Recepto vertinimas:
Pasterizuoti rauginti patisonai
Pasterizuoti rauginti patisonaiIngridientai:***GaminimasRaugintus patisonus nuplauti pasūdytu vandeniu (1 l vandens, 20 g druskos) ir sudėti į stiklainius, į kurių dugną įdėta šviežių prieskonių (krienus ir česnakus galima dėti tu..
Recepto vertinimas:
Marinuoti moliūgaiIngridientai:Moliūgas,1 čili pipiras,2 šaukšteliai druskos,2 šaukstus acto,4 šaukšteliai cukraus,2 gvazdikeliai.GaminimasMoliūgus supjaustyti kubeliais, sudėti į litrinį stiklainį. Įdėti pusę čili ..
Recepto vertinimas: