SERBENTŲ MORSAS

Ingridientai:
1 stiklinė juodųjų serbentų
1 stiklinė raudonųjų serbentų
1l vandens
100g cukraus
pusės citrinos sulčių

Gaminimas
Morsas - vienas iš seniausių Rusijos gėrimų. Manoma, kad jis jau buvo geriamas praeito tūkstantmečio pradžioje. Tai vienas iš lengviausiai paruošiamu gaiviųjų gėrimų. Jis ruošiamas iš uogų ar vaisių sulčių, bei nuoviru, kuriame verda išspaudos. Siūlau pabandyti padaryti pagal šį receptą ir taip pat galite eksperementuoti sukurdami naujus morsus.

Iš serbentų išspaudžiame sultis. Išspaustas uogas sudedame į vandenį ir ant labai silpnos ugnies verdame 3 min., tada suberiame cukrų ir verdame dar 2 min. Vandenį, kuriame virė išspaustos uogos perkošiame. Sultis sumaišome su perkoštu viralu. ĮĮpylame citrinos sultis. Geriame atššaldyta.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!