20 rezultatų ieškant "juoda duona"
Ypatingoji kiaušinienė su juoda duona
Ypatingoji kiaušinienė su juoda duona Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 1 Ingridientai: - 3 kiaušinių; - 50 g Ruginės plikytos duonos; - 25 g sviesto, druskos. Gaminimas: Duonai nupjaunama plutelė ir riekelės supjaustomos kubeliais. Po to kubeliai pakepinami svieste ir ant jų muša..
Recepto vertinimas:
Agurkinė su inkstaisIngridientai: 1 jaučio inkstai 1 jaučio liežuvis (nebūtinai) 3-4 rauginti agurkai (jokiu būdu ne marinuoti) 1/2 stiklinės perlinių kruopų 1-2 morkos 1 petražolės šaknis 1 nedidelis salieras 2 bulvės 2 svogūnai, susmulkinti žalumy..
Recepto vertinimas:
Menkių kepenėlių užkandaIngridientai: menkių kepenėlių koncervų poros kietai virtų kiaušinių svogūno Gaminimas: Kepenėles sutrinti šakute, kiaušinius ir svogūnus kuo smulkiau sukapoti, dėti prie kepenėlių. Apšlakstyti aliejumi, kuriame buvo kepenėlės, išmaišyti i..
Recepto vertinimas:
Žydiškos silkių salotosIngridientai: 400 g silkės filė 2 svogūnai 2 šaukštai aliejaus 1 šaukštelis acto Svogūnai smulkiai supjaustomi, pašlakstomi aliejumi, sumaišytu su actu ir paliekama 1 valandai, kad išmirktų. Silkės filė supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sumaišoma..
Recepto vertinimas:
Vyšnios su juoda duonaIngridientai:150g sudžiūvusios juodos duonos be plutos, 2 šaukštai skysto medaus, šaukštas vyšnių likerio, 400g vyšnių, šaukštas granuliuoto cukranendrių cukraus, 200ml grietinėlės, malto cinamono.Gaminimas 1. Duoną susmulkiname ir sumalame. 2. Duonos trupiniu..
Recepto vertinimas:
Bulvienė su duona ir česnakuIngridientai:2—3 bulvės, svogūnas, lauro lapas, 1,5l vandens, šaukštelis miltų, druskos, 3 riekės juodos duonos be plutos, 4—5 skiltelės česnako, 50 g riebalų.Gaminimas Į vandenį sudedamos bulvės, susmulkintas svogūnas, lauro lapas, �..
Recepto vertinimas:
Duonos sriubaIngridientai:300 g duonos, 2—3 bulvės, 60 g sviesto, 1 svogūnas, 1/2 stiklinės grietinės, druskos, 3/2l. vandens.Gaminimas Nuskustos bulvės supjaustomos skiltelėmis ir verdamos pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išgriebiamos, pertrinamos pro sietelį ir sukreč..
Recepto vertinimas:
Šatrijos raganų kepsnysIngridientai:600 g kiaulienos (be kaulų), 1—2 svogūnai, prieskonių, kadagio uogų, burokėlių rūgšties, druskos.Gaminimas Mėsa supjaustoma gabaliukais, subadoma smailiu iešmu, sudedama į molinį puodą, apibarstoma prieskoniais, kadagio uogomis, užpilam..
Recepto vertinimas:
Troškinta veršiena su žirniais
Troškinta veršiena su žirniaisIngridientai:800g veršienos, prieskonių, prieskoninių daržovių, 0,5l. žaliųjų žirnelių arba tiek pat jaunų išmirkytų žirnių, petražolių ar krapų lapelių, 40 g sviesto, truputis miltų, 1/2 stiklinės sultinio, druskos.Gaminimas Supjaustyti ..
Recepto vertinimas:
Apkepta aviena su kopūstaisIngridientai:1/2kg riebios virtos avienos su kauliukais, prieskonių, druskos, 1/2 kg raugintų kopūstų, 40 g riebalų, 1 svogūnas.Gaminimas Virta mėsa supjaustoma gabaliukais, sudedama į ugniai atsparų indą, pabarstoma pipirais, jei reikia, druska, ir ant jos..
Recepto vertinimas:
Juoda ruginė duonaIngridientai:10kg stambiai maltų ruginių nusijotų miltų, 5l. vandens, 100g druskos, raugo.Gaminimas Vanduo pašildomas, suberiamą 1/3 miltų, supilamas šiltame vandenyje išleistas raugas ir, gerai išmaišius, tešlos paviršius pabarstomas miltais. Duonkubilis šiltai a..
Recepto vertinimas:
Plikyta juoda ruginė duonaIngridientai:10kg nusijotų ruginių miltų, 5l. vandens, 100g druskos, kmynų, raugo.Gaminimas Išėmus raugą, į duonkubilį suberiamą 1/3 kepimui skirtų miltų, užplikoma verdančiu vandeniu ir gerai išmaišoma, kad neliktų sausu miltų. Duonkubilis šiltai už..
Recepto vertinimas:
KiulkinaIngridientai:5 bulvės, 1/2 stiklinės kanapių, 50 g juodos duonos, druskos.Gaminimas Kanapės nuplaunamos, gerai išdžiovinamos ir sugrūdamos. Bulvės išverdamos su lupenomis, nulupamos ir supjaustomos nedideliais kubeliais. Juoda duona supjaustoma tokiais pat kubeliais kaip ir bulv�..
Recepto vertinimas:
Riebioji košėIngridientai:2 stiklinės kvietinių miltų (valcuotų), 2 stiklinės geros (riebios) grietinės, 1 stiklinė saldaus pieno, druskos.Gaminimas Persijoti miltai išplakami su grietine ir šaukštu sukrečiami į verdantį pasūdytą pieną. Verdama ant mažos ugnies ir visą laiką..
Recepto vertinimas:
Porų salotosIngridientai:3 porai (400 g), 2 obuoliai, raugintas agurkas, 1 citrinos sultys, 3 šaukštai grietinės arba majonezo, druskos, cukraus.Gaminimas Porus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti 0,5 cm storio gabalėliais, įdėti į kiaurasamtį, pamerkti 10 min. į verdantį vandenį. Ištrau..
Recepto vertinimas:
Omletas su gelsveIngridientai:8 kiaušiniai, ryšelis gelsvės lapų, svogūnų laiškai, krapai, petražolių lapeliai, tarkuoti muskato riešutų, pusė stiklinės pieno, 2 šaukštai sviesto.Gaminimas Visus žalumynus supjaustyti kuo smulkiau. Kiaušinius išplakti mikseriu beriant žalumyn..
Recepto vertinimas:
Mišrainė prie alučioIngridientai:0,5 duonos (balta arba juoda, pagal skonį); 300 gr. pupelių (konservuotos arba sviežiai virtos); 2 vidutinio dydžio svogūnai; 6 vidutinio dydžio rauginti arba marinuoti agurkėliai; žiupsnelis druskos; majonezas (pagal skonį);Gaminimas Duoną pjausto..
Recepto vertinimas:
Salotos su krevetėmis ir grybais
Salotos su krevetėmis ir grybaisIngridientai:6 porcijos 3 citrinos, 6 česnako skiltelės, 60 ml (4 šaukštai) baltojo vyno acto, 250 ml alyvuogių aliejaus, 60 ml (4 šaukštai) kaparėlių, 18 neišlukštentų didžiųjų krevečių, 375 g jaunų grybų, druskos, petražolės šakelė.Gaminimas..
Recepto vertinimas:
AŠTRUS ČILIIngridientai:400 g jautienos faršo,1 vid. svogūnas,2 sv. raudonieji čilės pipirai,0.5 kg sv. pomidoru,100 ml pomidorų padažo (kečiupo),10 g "Santa Maria" čiles prieskoniu,druskos.GaminimasSmulkiai supjaustyti svogūna ir čilė..
Recepto vertinimas:
Karštas šokoladas Ingridientai: 100 gramų juodo šokolado 100 gramų pieniško šokolado 100 gramų pieno Jei mėgstate labai saldžiai - 1 šaukštą cukraus Gaminimas Juodą ir pienišką šokoladą susmulkinti į gabalėlius, sudėti į nedidelį metalinį dubenėlį, tirpinti ant nedid..
Recepto vertinimas: