25 rezultatų ieškant "juoda"
Ypatingoji kiaušinienė su juoda duona
Ypatingoji kiaušinienė su juoda duona Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 1 Ingridientai: - 3 kiaušinių; - 50 g Ruginės plikytos duonos; - 25 g sviesto, druskos. Gaminimas: Duonai nupjaunama plutelė ir riekelės supjaustomos kubeliais. Po to kubeliai pakepinami svieste ir ant jų muša..
Recepto vertinimas:
Agurkinė su inkstaisIngridientai: 1 jaučio inkstai 1 jaučio liežuvis (nebūtinai) 3-4 rauginti agurkai (jokiu būdu ne marinuoti) 1/2 stiklinės perlinių kruopų 1-2 morkos 1 petražolės šaknis 1 nedidelis salieras 2 bulvės 2 svogūnai, susmulkinti žalumy..
Recepto vertinimas:
Menkių kepenėlių užkandaIngridientai: menkių kepenėlių koncervų poros kietai virtų kiaušinių svogūno Gaminimas: Kepenėles sutrinti šakute, kiaušinius ir svogūnus kuo smulkiau sukapoti, dėti prie kepenėlių. Apšlakstyti aliejumi, kuriame buvo kepenėlės, išmaišyti i..
Recepto vertinimas:
Žydiškos silkių salotosIngridientai: 400 g silkės filė 2 svogūnai 2 šaukštai aliejaus 1 šaukštelis acto Svogūnai smulkiai supjaustomi, pašlakstomi aliejumi, sumaišytu su actu ir paliekama 1 valandai, kad išmirktų. Silkės filė supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sumaišoma..
Recepto vertinimas:
Vyšnios su juoda duonaIngridientai:150g sudžiūvusios juodos duonos be plutos, 2 šaukštai skysto medaus, šaukštas vyšnių likerio, 400g vyšnių, šaukštas granuliuoto cukranendrių cukraus, 200ml grietinėlės, malto cinamono.Gaminimas 1. Duoną susmulkiname ir sumalame. 2. Duonos trupiniu..
Recepto vertinimas:
Bulvienė su duona ir česnakuIngridientai:2—3 bulvės, svogūnas, lauro lapas, 1,5l vandens, šaukštelis miltų, druskos, 3 riekės juodos duonos be plutos, 4—5 skiltelės česnako, 50 g riebalų.Gaminimas Į vandenį sudedamos bulvės, susmulkintas svogūnas, lauro lapas, �..
Recepto vertinimas:
Duonos sriubaIngridientai:300 g duonos, 2—3 bulvės, 60 g sviesto, 1 svogūnas, 1/2 stiklinės grietinės, druskos, 3/2l. vandens.Gaminimas Nuskustos bulvės supjaustomos skiltelėmis ir verdamos pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išgriebiamos, pertrinamos pro sietelį ir sukreč..
Recepto vertinimas:
Šatrijos raganų kepsnysIngridientai:600 g kiaulienos (be kaulų), 1—2 svogūnai, prieskonių, kadagio uogų, burokėlių rūgšties, druskos.Gaminimas Mėsa supjaustoma gabaliukais, subadoma smailiu iešmu, sudedama į molinį puodą, apibarstoma prieskoniais, kadagio uogomis, užpilam..
Recepto vertinimas:
Troškinta veršiena su žirniais
Troškinta veršiena su žirniaisIngridientai:800g veršienos, prieskonių, prieskoninių daržovių, 0,5l. žaliųjų žirnelių arba tiek pat jaunų išmirkytų žirnių, petražolių ar krapų lapelių, 40 g sviesto, truputis miltų, 1/2 stiklinės sultinio, druskos.Gaminimas Supjaustyti ..
Recepto vertinimas:
Apkepta aviena su kopūstaisIngridientai:1/2kg riebios virtos avienos su kauliukais, prieskonių, druskos, 1/2 kg raugintų kopūstų, 40 g riebalų, 1 svogūnas.Gaminimas Virta mėsa supjaustoma gabaliukais, sudedama į ugniai atsparų indą, pabarstoma pipirais, jei reikia, druska, ir ant jos..
Recepto vertinimas:
Juoda ruginė duonaIngridientai:10kg stambiai maltų ruginių nusijotų miltų, 5l. vandens, 100g druskos, raugo.Gaminimas Vanduo pašildomas, suberiamą 1/3 miltų, supilamas šiltame vandenyje išleistas raugas ir, gerai išmaišius, tešlos paviršius pabarstomas miltais. Duonkubilis šiltai a..
Recepto vertinimas:
Plikyta juoda ruginė duonaIngridientai:10kg nusijotų ruginių miltų, 5l. vandens, 100g druskos, kmynų, raugo.Gaminimas Išėmus raugą, į duonkubilį suberiamą 1/3 kepimui skirtų miltų, užplikoma verdančiu vandeniu ir gerai išmaišoma, kad neliktų sausu miltų. Duonkubilis šiltai už..
Recepto vertinimas:
KiulkinaIngridientai:5 bulvės, 1/2 stiklinės kanapių, 50 g juodos duonos, druskos.Gaminimas Kanapės nuplaunamos, gerai išdžiovinamos ir sugrūdamos. Bulvės išverdamos su lupenomis, nulupamos ir supjaustomos nedideliais kubeliais. Juoda duona supjaustoma tokiais pat kubeliais kaip ir bulv�..
Recepto vertinimas:
Riebioji košėIngridientai:2 stiklinės kvietinių miltų (valcuotų), 2 stiklinės geros (riebios) grietinės, 1 stiklinė saldaus pieno, druskos.Gaminimas Persijoti miltai išplakami su grietine ir šaukštu sukrečiami į verdantį pasūdytą pieną. Verdama ant mažos ugnies ir visą laiką..
Recepto vertinimas:
Porų salotosIngridientai:3 porai (400 g), 2 obuoliai, raugintas agurkas, 1 citrinos sultys, 3 šaukštai grietinės arba majonezo, druskos, cukraus.Gaminimas Porus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti 0,5 cm storio gabalėliais, įdėti į kiaurasamtį, pamerkti 10 min. į verdantį vandenį. Ištrau..
Recepto vertinimas:
Omletas su gelsveIngridientai:8 kiaušiniai, ryšelis gelsvės lapų, svogūnų laiškai, krapai, petražolių lapeliai, tarkuoti muskato riešutų, pusė stiklinės pieno, 2 šaukštai sviesto.Gaminimas Visus žalumynus supjaustyti kuo smulkiau. Kiaušinius išplakti mikseriu beriant žalumyn..
Recepto vertinimas:
Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
Varškės apkepas su juodaisiais serbentaisIngridientai:1kg. naminės varškės, 2 kiaušiniai, 450g. cukraus, stiklinė pieno, 700g. juodųjų serbentų.Gaminimas Serbentus nuplauti, nuskabyti žiedyno liekanas, sutrinu ir užpilti 300 g cukraus. Gerai išsukti, kad masė pasidarytų vientisa. Kel..
Recepto vertinimas:
Mišrainė prie alučioIngridientai:0,5 duonos (balta arba juoda, pagal skonį); 300 gr. pupelių (konservuotos arba sviežiai virtos); 2 vidutinio dydžio svogūnai; 6 vidutinio dydžio rauginti arba marinuoti agurkėliai; žiupsnelis druskos; majonezas (pagal skonį);Gaminimas Duoną pjausto..
Recepto vertinimas:
Tortas „Juodasis miškas"Ingridientai:250 g paprastų kvietinių miltų, 1 1/4 šaukštelio kepimo miltelių, 1 1/4 šaukštelio druskos, 150 g pusiau saldaus (juodojo) sukapoto šokolado, 125 ml vandens, 125 g sviesto, 250 g rudojo cukraus, 2 kiaušiniai, 125 ml grietinės. Įdaras: 480 ml..
Recepto vertinimas:
Bulvių salotos " Juodasis miškas"
Bulvių salotos " Juodasis miškas"Ingridientai:6-8 porcijos 1,4 kg ankstyvųjų bulvių, 1 nedidelis raudonasis svogūnas, 45 ml (3 šaukštai) raudonojo vyno acto, 45 ml (3 šaukštai) grietinės, 30 ml (2 šaukštai) aštrių garstyčių, 10 ml (2 arb. šaukšt.) kmynų, 250 ml dygminų aliejaus..
Recepto vertinimas:
Salotos su krevetėmis ir grybais
Salotos su krevetėmis ir grybaisIngridientai:6 porcijos 3 citrinos, 6 česnako skiltelės, 60 ml (4 šaukštai) baltojo vyno acto, 250 ml alyvuogių aliejaus, 60 ml (4 šaukštai) kaparėlių, 18 neišlukštentų didžiųjų krevečių, 375 g jaunų grybų, druskos, petražolės šakelė.Gaminimas..
Recepto vertinimas:
AŠTRUS ČILIIngridientai:400 g jautienos faršo,1 vid. svogūnas,2 sv. raudonieji čilės pipirai,0.5 kg sv. pomidoru,100 ml pomidorų padažo (kečiupo),10 g "Santa Maria" čiles prieskoniu,druskos.GaminimasSmulkiai supjaustyti svogūna ir čilė..
Recepto vertinimas:
Geltonos trešnės su juodaisiais serbentais
Geltonos trešnės su juodaisiais serbentaisIngridientai:1 kg trešnių, 200 g juodųjų serbentų. Sirupui: 1 l vandens, 300 g cukrausGaminimasUogas gerai nuplauti. Iš trešnių išimti kauliukus. Paruoštas uogas talpiai sudėti į stiklaini..
Recepto vertinimas:
TRINTOS MĖLYNĖS SU JUODAISIAIS SERBENTAIS
TRINTOS MĖLYNĖS SU JUODAISIAIS SERBENTAISIngridientai:1 kg mėlynių,500 g juodųjų serbentų,1 kg cukraus.GaminimasPerrinktas ir nuplautas uogas pakaitinti uždengtame puode (mėlynes ir serbentus atskirai), kol išsiskirs sultis. Tada pertrinti per sietel..
Recepto vertinimas:
Karštas šokoladas Ingridientai: 100 gramų juodo šokolado 100 gramų pieniško šokolado 100 gramų pieno Jei mėgstate labai saldžiai - 1 šaukštą cukraus Gaminimas Juodą ir pienišką šokoladą susmulkinti į gabalėlius, sudėti į nedidelį metalinį dubenėlį, tirpinti ant nedid..
Recepto vertinimas: