Indoneziški šašlykai

Ingridientai:
220 g neriebios kiaulienos išpjovos,
3 šaukštai sojų padažo,
šaukštas šviežiai spaustų laimų sulčių,
šaukštelis tarkuotų imbierų,
šaukštelis cukraus,
skiltelė česnako,
2 šaukšteliai aliejaus,
nedidelis svogūnas,
pusė šaukštelio raudonųjų paprikų miltelių,
60 g žemės riešutų sviesto,
9 šaukštas melasos.
Gaminimas
Česnaką ir svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Kiaulieną supjaustome 5 mm storio griežinėliais, paskui - plonomis juostelėmis.

Dubenyje sumaišome 2 šaukštus sojų padažo, laimų sultis, imbierus, cukrų ir česnaką. Sudedame kiaulieną į marinatą ir sumaišome. Dubenį pridengiame dangčiu ir 3-4 valandas laikome šaltai.

Gaminame padažą. Puode įkaitintame aliejuje 5 minutes maišydami kepiname svogūnus. Įberiame raudonųjų paprikų miltelių ir kepiname 30 sekundžių. Mišinį supilame į plaktuvą, sudedame žemės riešutų sviestą, įpilame melasą, likusį sojų padažą ir 4 šaukštus vandens. Išmaišome.

Kiaulieną susmeigiame ant iešmelių. Kepame šašlykus įkaitintame grilyje po 3-4 minutes iš abiejų pusių.

Tiekiame karštus su padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!