Indoneziški šašlykai
Ingridientai:220 g neriebios kiaulienos išpjovos,
3 šaukštai sojų padažo,
šaukštas šviežiai spaustų laimų sulčių,
šaukštelis tarkuotų imbierų,
šaukštelis cukraus,
skiltelė česnako,
2 šaukšteliai aliejaus,
nedidelis svogūnas,
pusė šaukštelio raudonųjų paprikų miltelių,
60 g žemės riešutų sviesto,
9 šaukštas melasos.
Gaminimas
Česnaką ir svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Kiaulieną supjaustome 5 mm storio griežinėliais, paskui - plonomis juostelėmis.
Dubenyje sumaišome 2 šaukštus sojų padažo, laimų sultis, imbierus, cukrų ir česnaką. Sudedame kiaulieną į marinatą ir sumaišome. Dubenį pridengiame dangčiu ir 3-4 valandas laikome šaltai.
Gaminame padažą. Puode įkaitintame aliejuje 5 minutes maišydami kepiname svogūnus. Įberiame raudonųjų paprikų miltelių ir kepiname 30 sekundžių. Mišinį supilame į plaktuvą, sudedame žemės riešutų sviestą, įpilame melasą, likusį sojų padažą ir 4 šaukštus vandens. Išmaišome.
Kiaulieną susmeigiame ant iešmelių. Kepame šašlykus įkaitintame grilyje po 3-4 minutes iš abiejų pusių.
Tiekiame karštus su padažu.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!