20 rezultatų ieškant "valgomi"
Kūčių blynai Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1 kg bulvių 2 kiaušiniai 2 šaukštai krakmolo 1 pakelis varškės druska Gaminimas: Sutarkuoti kilogramą bulvių, įmušti du kiaušinius, įberti druskos, du šaukštus krakmolo, įdėti pakelį varškės. Viską gerai išmaišyti, iškepti blynu..
Recepto vertinimas:
Karšti sumuštiniai su grybai Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 5 didelės riekės ruginės duonos, 30 g margarino, 1,5 stiklinės keptų arba troškintų grybų, 5 virti kiaušiniai, salotų lapelių, arba svogūnų laiškų. Gaminimas: Duonos riekes iš abiejų pusių apkepinti keptuvėje arba pad..
Recepto vertinimas:
Kūčių blynaiIngridientai: 1 kg bulvių 2 kiaušiniai 2 šaukštai krakmolo 1 pakelis varškės druska Gaminimas: Sutarkuoti kilogramą bulvių, įmušti du kiaušinius, įberti druskos, du šaukštus krakmolo, įdėti pakelį varškės. Viską gerai išmaišyti, iškepti blynus, ..
Recepto vertinimas:
Cepelinai Ingridientai: 4 kg bulvių 1 kg kiaulienos faršo 2 svogūnai 200 g rūkytų lašinukų ar šoninės grietinės pipirų druskos Gaminimas Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sut..
Recepto vertinimas:
Didžkukuliai, cepelinai Ingridientai: 7 - 8 žalios bulvės, 2 - 3 virtos bulvės, druskos Gaminimas Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pien..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir obuolių kukuliaiIngridientai:0,5 kg bulvių, kiaušinis, 2 šaukštai miltų, 2 dideli obuoliai, 50 g sviesto, šaukštas cukraus, 0,5l pieno, druskos.Gaminimas Bulvės iš vakaro išverdamos su lupenomis. Prieš ruošiant nulupamos, sumalamos mėsmale ir suminkomos su kiaušiniu..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir grybų kukuliaiIngridientai:0,5 kg bulvių, kiaušinis, 2 šaukštai miltų, truputis druskos, riebalų kepimui. Įdaras. 100 g šviežių ar 50 g džiovintų virtų grybų, šaukštas aliejaus ar truputis sviesto, svogūnas, šaukštas pyrago džiūvėsėlių. Gaminimas Virtos b..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir žuvies pyragėliaiIngridientai:3—4 virtos bulvės, kiaušinis, 100 g virtos žuvies, 2 šaukšteliai pomidorų pastos, džiūvėsėlių, riebalų, druskos.Gaminimas Bulvės ir virta žuvis permalamos mėsmale, įmušamas kiaušinis, įdedama pomidorų pastos, pasūdomą. Iš..
Recepto vertinimas:
Kiaušiniai, virti be lukštųIngridientai:6 kiaušiniai, 3 šaukštai sviesto, 2—3 šaukštai džiūvėsėlių.Gaminimas Po vieną šviežią kiaušinį įmušama į puoduką ar samtį ir atsargiai suleidžiama į pradedantį virti pasūdytą ir parūgštintą vandenį (1l. vandens 4â€�..
Recepto vertinimas:
KvieteliaiIngridientai:200g kviečių, 150g medaus, 1l. vandens, truputis druskos.Gaminimas Išmirkyti kviečiai išverdami truputį pasūdytame vandenyje. Vanduo nusunkiamas, kviečiai atšaldomi. Į virintą vandenį sudedamas medus, išmaišoma ir atšaldoma. Kvieteliai valgomi iš mažų dube..
Recepto vertinimas:
Čirviniai blynai (valfliai, širdelės)
Čirviniai blynai (valfliai, širdelės) Ingridientai: 250 gramų miltų, 2 kiaušiniai, 50 gramų sviesto, 1 stiklinė pieno, vanilinio cukraus, truputis druskos. Gaminimas Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiamą druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar gr..
Recepto vertinimas:
Kasdieniniai vafliaiIngridientai:300g miltų, 100g krakmolo, 2 stiklinės pieno, 1 kiaušinis, druskos.Gaminimas Iš miltų, krakmolo, pieno ir trynio, įbėrus druskos, išplakama tešla, sukrečiamas išplaktas baltymas ir atsargiai išmaišoma. Į įkaitintą aliejumi pateptą vaflinę keptuv..
Recepto vertinimas:
Bulviniai kukuliaiIngridientai:7—8 bulvės, 2 šaukštai miltų, 1 kiaušinis, 25 g sviesto, 1 šaukštas krakmolo, druskos.Gaminimas Su lupenomis išvirtos bulvės nulupamos ir sugrūdamos, suberiami miltai, įmušamas kiaušinis, sudedamas sviestas. Viskas greitai sumaišoma, padaromi ..
Recepto vertinimas:
KukoraiIngridientai:7—8 bulvės, 3 šaukštai miltų, druskos. Įdarui: 2—3 morkos, 1 svogūnas, 50 g sviesto, maltų pipirų, druskos.Gaminimas Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sugrūdamos arba sumalamos mėsmale, suberiami miltai, pasūdoma. Iš tešlos kočiojami mažd..
Recepto vertinimas:
KakarikaiIngridientai:6—7 bulvės, 2 šaukštai miltų, druskos. Padažui: 1/2 stiklinės aguonų, 2 šaukštai cukraus.Gaminimas Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, pasūdoma, išminkoma, iškočiojama ir krosnyje ar orkaitėje skardoje kepama sausai. Iškepus supjausto..
Recepto vertinimas:
Žemaitiški cepelinaiIngridientai:1 kg bulvių, 4 šaukštai miltų, 2 kiaušiniai, druskos, 200 g rūkyto kumpio, taukų virimui.Gaminimas Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdoma ir gerai išminkoma. Iš tešlos daromi deln..
Recepto vertinimas:
Miežinių kruopų blynaiIngridientai:2—3 stiklinės miežinių kruopų košės, 1 stiklinė kvietinių miltų, 1—2 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno, druskos, taukų kepimui.Gaminimas Dažniausiai kepami blynai iš vakarykštės likusios košės. Į ją įmušami kiaušiniai, suberi..
Recepto vertinimas:
Kupiškėnų žirniniai papločiai (papalaniai)
Kupiškėnų žirniniai papločiai (papalaniai)Ingridientai:3 stiklinės rupių žirninių miltų, vandens ir druskos. Dažiniui: 2—3 virtos bulvės, 100 g lašinių, 1/2 stiklinės pieno, 1 kiaušinis, 1 svogūnas, druskos.Gaminimas Iš miltų ir vandens įmaišoma tirštoka tešla ..
Recepto vertinimas:
Marinuoti kopūstai su burokais
Marinuoti kopūstai su burokaisIngridientai:4 didelės galvos kopūstų4 dideli burokai2 galvos česnakolauro lapelių10 stiklinių vandens10 valgomų šaukštų cukraus3 valgomi šaukštai druskos 2 valgomi šaukštai acto esencijosGaminim..
Recepto vertinimas:
TIRAMISUIngridientai:6 porcijos500 g Maskarponės sūrio4 kiaušinių tryniai10 valgomų šaukštų cukraus4 valgomi šauštai amareto2 puodeliai stiprios espreso kavos4 arbatiniai šaukšteliai cukraus1 pokelis biskvitinių sausainių Sponge fingerskakavos (be cukraus) apibarstymuiGaminimas1. išvi..
Recepto vertinimas: