Kiaušiniai, virti be lukštų

Ingridientai:
6 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
2—3 šaukštai džiūvėsėlių.
Gaminimas
Po vieną šviežią kiaušinį įmušama į puoduką ar samtį ir atsargiai suleidžiama į pradedantį virti pasūdytą ir parūgštintą vandenį (1l. vandens 4—6 šaukštai 9% acto). Kad išliktų kiaušinio forma, baltymas šakutėmis užmetamas ant trynio. Saugoma, kad vanduo smarkiai nevirtų, nes tuomet baltymas pasidaro purus, ir kad kiaušiniai neliestų vienas kito. Išverda per 3—4 min. Tada -kiaušiniai kiaurasamčiu išgriebiami, sudedami į pakaitintą pusdubenį ir užpilami su pyrago džiūvėsėliais pakepintu sviestu.

Valgomi pusryčiams su duona.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!