Avietinis ryžių tortas
Ingridientai:12 porcijų
300 g ryžių trapučių,
3 šaukštai kakavos miltelių,
250 ml grietinėlės,
250 g šviežių arba šaldytų aviečių,
400 g varškės,
400 g grietinės,
pakelis vanilinio cukraus,
pusės citrinos sulčių,
2 šaukštai cukraus,
12 g želatinos.
Gaminimas
Ryžių trapučius, išskyrus 2 gabalėlius, sulaužome ir kartu su kakavos milteliais šiek tiek pakaitiname dubenėlyje, pastatę virš garų. Į apskritą formą, išklotą pergamentiniu popieriumi, sudedame ryžių masę. Atšaldome. Želatiną išbrinkiname nedideliame vandens kiekyje. Sumaišome varškę, grietinę, sultis, cukrų ir pusę želatinos. Paliekame apstingti. Paskui maišydami supilame pusę plaktos grietinėlės.
Atskirai sumaišome likusią želatiną, vanilinį cukrų ir trintas avietes. Ryžių lakštą aptepame varškės kremu. Uždedame uogų tyrę ir šakute padarome vingiuotus raštus. Tortą laikome šaltai 2 valandas. Papuošiame likusia plakta grietinėle ir smulkintais ryžių trapučiai.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!