9 rezultatų ieškant "pasaldintu"
Prėskučiai (šližikai) su aguonpieniu
Prėskučiai (šližikai) su aguonpieniuIngridientai: Aguonų pienas 1 stiklinė aguonų 2 stiklinės verdančio vandens Maždaug 1 stiklinę aguonų užpilti 2 puodukais verdančio vandens. Pamirkyti bent 5 minutes (kol aguonų grūdeliai suminkštėja), vandenį nukošti per sietelį. Sup..
Recepto vertinimas:
Varškės ir makaronų apkepas 2Ingridientai:1/2kg varškės, 250 g makaronų, 3 kiaušiniai, 100 g sviesto, 2—3 šaukštai cukraus, cinamono ar vanilės, 1 šaukštas pyrago džiūvėsėlių, druskos, 2—3 šaukštai grietinės.Gaminimas Kiaušiniai išsukami su cukrumi, suberi..
Recepto vertinimas:
Spanguolių kisieliusIngridientai:1 stiklinė spanguolių, 1l. vandens, 150 g cukraus, 1/2 stiklinės krakmolo, cinamono, gvazdikėlių (nebūtinai).Gaminimas Iš perrinktų ir nuplautų sumaigytų uogų išspaudžiamos sultys. Liekanos užpilamos vandeniu ir pavirinamos su cukrumi bei prieskon..
Recepto vertinimas:
Obuolių putelėIngridientai:1kg keptų obuolių, 100 g cukraus, 2 kiaušinių baltymai, cinamono, 1/2 stiklinės raudonų uogų (aviečių, serbentų, vyšnių ir kt.) pasaldintų sulčių arba uogienės.Gaminimas Iškepti saldžiarūgščiai arba rūgštūs obuoliai pertrinami pro sietelį. �..
Recepto vertinimas:
Jautienos salotos su smidraisIngridientai:200 g karštai rūkytos jautienos filė, 1 kg jaunų smidrų (šparagų), 2 šaukštai aliejaus, 4 šaukštai natūralaus vynuogių acto, žiupsnelis smulkintų petražolių lapelių.Gaminimas Smidrų stiebelius nulupti, pašalinti sumedėjusią žievę, ..
Recepto vertinimas:
PIENIŠKA SRIUBA SU DŽIŪVĖSIAIS
PIENIŠKA SRIUBA SU DŽIŪVĖSIAISIngridientai:1 l pieno200 g pyragocukrauscinamonosviestoGaminimasPyragas supjaustomas kvadratėliais ir, apkepus iš abiejų pusių, apibarstomas cukrumi su cinamonu. Kubeliai sudėdami į lekštes ir užpilami kar#..
Recepto vertinimas:
ŠLIŽIKAI (KŪČIUKAI) IIIngridientai:3,5-4 stiklinės miltųpusė stiklinės aguonų2 kiaušinių tryniai2 šaukštai cukraus3,5 šaukšto tirpinto margarinoGaminimasTryniai išsukami su cukrumi, supilamas ištirpintas margarinas,..
Recepto vertinimas:
Cukinijų sultys su minkštimuIngridientai:2 kg cukinijų, 1 stiklinė vandens, 300 g cukraus, 4 stiklinės obuolių sulčiųGaminimasCukinijas nulupti, pašalinti sėklas, supjaustyti gabaliukais ir, užpylus verdančiu pasaldintu vandeniu, šutin..
Recepto vertinimas:
Ruginė Kūčių duonaIngridientai:3 kg ruginių miltų (rupiai maltų),3 l obuolių sulčių,100 g raugo,2 saujos kmynų,2 saujos cukraus,(jei yra galimybė - 1 stiklinė medaus),druskos.GaminimasŠventėms žemaičiai kepdavo page..
Recepto vertinimas: