Obuolių putelė

Ingridientai:
1kg keptų obuolių,
100 g cukraus,
2 kiaušinių baltymai,
cinamono,
1/2 stiklinės raudonų uogų (aviečių, serbentų, vyšnių ir kt.) pasaldintų sulčių arba uogienės.
Gaminimas
Iškepti saldžiarūgščiai arba rūgštūs obuoliai pertrinami pro sietelį. Į gautą tyrę suberiamas cukrus, cinamonas, suleidžiami baltymai bei prieskoniai ir dubenyje mediniu šaukštu sukama, kol masė pavirs putomis. Šios sukrečiamos į gražų stiklinį dubenį arba į mažus stiklinius indelius ir atšaldoma. Patiekiant putelė aplaistoma sultimis arba puošiama uogiene. Galima užbarstyti kapotais riešutais, sausainių trupiniais arba prismaigstyti sausainių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!