ŠLIŽIKAI (KŪČIUKAI) II

Ingridientai:
3,5-4 stiklinės miltų
pusė stiklinės aguonų
2 kiaušinių tryniai
2 šaukštai cukraus
3,5 šaukšto tirpinto margarino


Gaminimas
Tryniai išsukami su cukrumi, supilamas ištirpintas margarinas, suberiamos maltos aguonos. Viskas gerai sumaišoma, suberiami miltai ir užminkoma tešla. Iš jos formuoajami piršto storio voleliai. Jie pjaustomi įtsrižai nedideliais gabaliukais, dedami ant miltais pabarstytos skardos ir kepami, kol pagels.
Tiekiami su aguonpieniu, pasaldintu pienu ar kompotu.
Tai vienas iš pagrindinių Kūčių stalo patiekalų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!