20 rezultatų ieškant "kurios"
Bulvių pyragas su mėsa ir grybais
Bulvių pyragas su mėsa ir grybais Sudėtingumas: 4 Ingridientai: 5 virtos bulvės, 4 – 5 šaukštai miltų, 5 šaukštai manų kruopų, 2 šaukštai riebalų, 1 kiaušinis. Įdarui: 2 šaukštai riebalų, 1 svogūnas, 200 g virtos mėsos, 100 g grybų, 2 šaukštai džiūvėsių, 1 – 2 ki..
Recepto vertinimas:
Sėmenų druskaIngridientai: 1 stiklinė linų sėmenų druskos Gaminimas: Paimi linų sėmenis pakepini, įberi druskos, o kai atvėsta - smulkiai sumali ir pasūdai. Labai skanu valgyti su bulvėmis, kurios būna išvirtos su lupenomis..
Recepto vertinimas:
Grybų rasalas su karštomis bulvėmis
Grybų rasalas su karštomis bulvėmisIngridientai: 1 didelės saujos džiovintų grybų 2 valgomieji šaukštai perlinių ar miežinių kruopų 1 svogūnas krapai juodieji pipirai druska 1 rūgštus obuolys arba citrina bulvių Geriausia šiam patiekalui pasirengti iš anksto - Kūči..
Recepto vertinimas:
„NUGA" su avižiniais dribsniais
„NUGA" su avižiniais dribsniais Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.70 g margarino, 2.25 g avižinių dribsnių, 3.50 g cukraus, 4.50 g miltinio cukraus, 5.20 g kakavos miltelių, vanilinio cukraus. Gaminimas: Ištirpinus l šaukštą margarino, jame paskrudinami avižiniai dribsniai. Užba..
Recepto vertinimas:
Riešutiniai saldainiai Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.3 šaukštai maltų riešutų,2. 2 šaukštai kakavos miltelių, 3.2 šaukštai miltinio cukraus, 4.5 šaukštai kondensuoto pieno, 5.3 šaukštai ištirpinto sviesto, 6.1 šaukštas romo, vanilinio cukraus, truputis cinamono. Gaminimas: R..
Recepto vertinimas:
Kimšti paukščių kakleliai Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.5-8 kakleliai, paukštienos atliekos, 2.300g kiaulienos, 2kiaušiniai, 3.4-5 riekelės išmirkyto pyrago, pipirų, druskos, 4.2-3 skiltelės česnako, 5.1 svogūnas, 6.100g sviesto, lauro lapelių. Gaminimas: Paukščių kaklelių ..
Recepto vertinimas:
Sumuštiniai-suvožtiniai "Į kelionę"
Sumuštiniai-suvožtiniai "Į kelionę" Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 6 juodos duonos riekelės, 100 g sviesto, 80 g rūkytos dešros, virtos mėsos ar kumpio, 3 agurkai, 6 nedideli pomidorai, 12 ridikėlių, salotų, krapų. Gaminimas: Tai dideli kelioniniai, turistiniai ar išvykų ..
Recepto vertinimas:
Rauginti kopūstai Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 4 Ingridientai: 10kg kopūstų, 200g druskos, 1kg morkų, 200g cukraus. Gaminimas: Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos ba..
Recepto vertinimas:
Trintų kukulaičių sriubaIngridientai:1 stiklinė miltų, 1 kiaušinis, 1l. pieno, 1/2l. vandens, druskos.Gaminimas Kiaušinis išplakamas, įpilami 1—2 šaukštai vandens, įberiama truputis druskos, supilama į miltus ir užminkoma kieta tešla. Paskui ji stambiai sutarkuojama, dedama..
Recepto vertinimas:
Virta jautiena su daržovėmisIngridientai:600 g jautienos, prieskonių, prieskoninių daržovių, druskos, 1kg įvairių daržovių: kopūstų, morkų, ropių, pupelių, žirnių, bulvių, 40 g sviesto užpylimui.Gaminimas Jautiena išverdama prieskonių ir prieskoninių daržovių sultinyje, ..
Recepto vertinimas:
Užpilti obuoliai su ryžiais ir slyvomis
Užpilti obuoliai su ryžiais ir slyvomisIngridientai:100g ryžių, 1 stiklinė pieno, druskos, vanilinio cukraus, 4 obuoliai, 1 stiklinė vandens, 1/2 stiklinės cukraus, 200 g džiovintų slyvų, 2 stiklinės skysto spanguolių arba serbentų kisieliaus.Gaminimas Nuplauti ryžiai užpilami..
Recepto vertinimas:
Pyragas su varške, obuoliene ar kitais priedais
Pyragas su varške, obuoliene ar kitais priedais Ingridientai: 1 kilogramas miltų, 2 stiklinės pieno, 4 tryniai, 200 gramų cukraus, 30 gramų mielių, 150 gramų riebalų, 7 gramai druskos, citrinos žievelių Varškės masei 1 kilogramas varškės, 3 kiaušiniai, 250 gramų ..
Recepto vertinimas:
Kaimiški džiūvėsėliaiIngridientai:1kg miltų, l/2 stiklinės pieno, 30g mielių, 4 tryniai, 100g cukraus, 100g sviesto arba taukų, 6g druskos. Paviršiui apibarstyti: 100g cukraus, 2 šaukšteliai cinamono.Gaminimas Tešla gaminama kaip pagerintam mieliniam pyragui, tik nededama rieba..
Recepto vertinimas:
Varškinės spurgosIngridientai:1/2kg varškės arba lietuviško sūrio, 5 šaukštai miltų, 4 šaukštai cukraus, 2—3 kiaušiniai, 50g sviesto (jei vartojamas sūris— truputis grietinės), 1 nubrauktas šaukštelis sodos, vanilinio cukraus, 100g miltinio cukraus užbarst..
Recepto vertinimas:
Tortas „Napoleonas"Ingridientai:700g miltų, 1/2kg sviesto (galima perpus su margarinu), 1 kiaušinis, 4 šaukštai grietinės, 5g druskos. Virtam vaniliniam kremui: 1/2kg sviesto, 120g miltų, 350g cukraus, 1 stiklinė pieno, 2 tryniai, 1 pakelis vanilinio cukraus (kai kurios šeim..
Recepto vertinimas:
ŠakotisIngridientai:60 kiaušinių, 1200g cukraus, 1200g miltų, 1200g sviesto, 2 stiklinės grietinėlės, citrinos žievelių, 150g sviesto volui ištepti, 100g miltinio cukraus gaminiui apibarstyti.Gaminimas Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama..
Recepto vertinimas:
Paprasti žirniniai blynaiIngridientai:2 stiklinės žirninių miltų, 3 stiklinės vandens, druskos, taukų kepimui.Gaminimas Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma tešla, gerai išplakama, kad nebūtų sausų miltų ar gumulų, ir įkaitintuose riebaluose kepami blyneliai. Kai kurios šeimi..
Recepto vertinimas:
Skryliai su džiovintais grybais
Skryliai su džiovintais grybaisIngridientai:3 stiklinės kvietinių miltų, 1 kiaušinis (nebūtinai), vandens, 10 džiovintų baravykų, 2 svogūnai, l/2 stiklinės aliejaus, druskos.Gaminimas Išverdami skryliai. Grybai išmirkomi, gerai nuplaunami (jeigu džiovinti pačios šeimininkės, g..
Recepto vertinimas:
Kaip paruošti moliuskusIngridientai:Moliuskai, tekantis šaltas vanduo.Gaminimas Perkamos geldelės turi būti uždarytos. Tas, kurios patapšnojus atsiveria arba yra suskilusios, išmeskite. Prieš virdami nuo kiekvienos geldelės gerai peiliu nugemžkite visus polipus. Gremžkite kita geležtės..
Recepto vertinimas:
Varškės spurgosIngridientai:0,5kg varškės miltų(kad susidarytų tešla, iš kurios galima formuoti spurgas) cukraus 3 kiaušinių 2 šaukšteliai kepimo miltelių aliejaus virimuimiltinio cukraus spurgoms apibarstyti GaminimasIšplakame kiaušinius su cukrumi. Į varškę pilame su cukrumi išp..
Recepto vertinimas: