Kaimiškos salotos

Ingridientai:
1 gičė salotų,
150g. rūkytos šoninės,
20g. sviesto ar margarino,
4 riekelės baltos duonos,
4 pomidorai,
1 ryšelis petražolių,
1/4 ryšelio svogūnų laiškų,
4 valgomieji šaukštai acto,
druska,
pipirai,
6 valgomieji šaukštai aliejaus
Gaminimas
Salotas sudraskyti nedideliais gabaliukais. Keptuvėje be riebalų apkepinti šoninę ir padėti į šalį, kad atšaltų. Į riebalus, likusius apkepus šoninę, įdėti sviesto, pakaitinti ir jame apkepinti kubeliais supjaustytą baltą duoną. Leisti atšalti. Petražolių lapelius nuskinti nuo šakelių ir smulkiai supjaustyti. Taip pat supjaustyti ir svogūnų laiškus. Pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paruošti padažą: sumaišyti 2 valgomuosius šaukštus šalto, virinto ar mineralinio vandens su actu. Sudėti paruoštus žalėsius. Visa tai pabarstyti druska, pipirais ir cukrumi. Galiausiai supilti aliejų. Kelioms minutėms atidėti. Tuo tarpu į salotinę sudėti salotas, keptą duoną, pomidorus ir šoninę. Visa tai apipilti padažu ir sumaišyti. Patiekti šviežiai paruoštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!